Aarhus: Dobbelt-forelæsning om trosfrihed og kristenforfølgelse

Den tyske professor Christof Sauer holder to forelæsninger på Menighedsfakultetet i Aarhus d. 23. april.

Den første forelæsning med titlen »Understanding freedom of religion or belief and persecution« starter kl. 10.00. Fra 11.15 starter en forelæsning med titlen »Martyrdom and mission: Christian theological interpretations«.
Herefter er der frokost og åben debat om emnet samt årsmøde for Evangelisk Alliances repræsentantskab. Prisen er 125 kr. – incl. forplejning. Tilmelding på www.teologi.dk senest 19. april.
Christof Sauer er professor i religionsfrihed og kristenforfølgelse ved »Giessen School of Theology« i Tyskland og deltidsansat ved »Evangelische Theologische Faculteit Leuven« i Belgien.
Thomas Bjerg Mikkelsen, der er fakultetsleder på Menighedsfakultetet og formand for Evangelisk Alliance i Danmark, udtaler:
”Hvis vi skal forstå de kristnes situation og komme dem til undsætning, er det vigtigt, at vi tilegner os præcis viden og lærer at forstå, hvad religiøs forfølgelse i det hele taget er. Hvornår skal vi tale specifikt om kristne? Hvornår skal vi tale om religionsfrihed og menneskerettigheder for alle?”
Forelæsningerne, som arrangeres af MF og Evangelisk Alliance foregår på Katrinebjergvej 75, Aarhus N.