Bondedrengen fra Kraghede fortæller stadig om Guds storhed

Kresten Jensen arbejdede i 40 år i Børn & Tro. Som 69-årig blev han ramt af en svær hjerneblødning. Nu har han skrevet en bog om sit liv og sine oplevelser i arbejdet med at fortælle børn om Gud.

Bondedrengen fra Kraghede er udgivet på Saxo Forlag og kan købes på Børn & Tros webshop for 150 kr. inkl. forsendelse.

Hvad gør man, når man som 69-årig er blevet ramt af en hjerneblødning, der næsten har taget livet af en og sat spor i form af lammelse, sondemadning og problemer med at tale?

Når man pludselig må tage afsked med sit hjem med hustru og teenagebørn for at flytte på plejehjem, fordi man har brug for så meget hjælp til alting, at det ikke længere kan klares derhjemme?
Hvad gør man, når man hele sit liv har fortalt evangeliet til tusindvis af børn på stævner, lejre og i børneklubber, men pludselig ikke kan sige ret mange sammenhængende ord?

Hvad gør man, når man har kørt Danmark rundt med en børnevenlig campingvogn, hvor hundredvis af børn har set film om Jesus, og nu pludselig ikke kan røre sig ud af stedet? Bliver man bitter og fortørnet på Gud og vender ryggen til livet?

Det gjorde Kresten Jensen, der gennem mange år har arbejdet i Børn & Tro, ikke. Da den første svære tid med genoptræning og indflytning på plejehjemmet var overstået, havde han stadig brand i hjertet, og hvad skulle han gøre ved den? Da Kresten var blevet stærk nok til at deltage i en festlighed, blev hans 70-års fødselsdag holdt hjemme i haven på en skøn sommerdag. Her fik han også overrakt Dronningens fortjenstmedalje, fordi han har arbejdet i Børn & Tro (tidligere Evangelisk Børnemission) gennem mere end 40 år.

Kresten Jensen var i 40 år aktiv i organisationen “Børn og Tro” (Tidligere Evangelisk Børnemission).

Det var opmuntrende for Kresten at få en hilsen fra selve Dronningen, men han brændte stadig i sit hjerte for kongernes Konge. Hvad kan man gøre, når man ikke kan gøre noget? Krestens datter Dorthe, der er fulgt i sin fars fodspor som landsleder for Børn & Tro, foreslog ham at skrive en bog om sit liv og om alt det, han har oplevet i sit arbejde med at fortælle børn om Gud. Hver gang Dorthe kom på besøg på plejehjemmet, tog hun sin bærbare computer med og skrev ned, hvad Kresten fortalte.

I løbet af efteråret 2017 tog bogen form. Der fortælles med jysk lune om stort og småt, og Guds trofasthed i et liv levet for Ham løber som en rød tråd gennem bogen. ”Bondedrengen fra Kraghede” er krydret med tegninger af Krestens børnebørn og af fotos, så det er let læsning. Stor litteratur skal man nok finde et andet sted, men her er tale om en hjertevarm og autentisk beretning om en stor Gud i et almindeligt menneskes liv. Som Kresten siger til sidst i bogen:
”Jeg kan ikke mere gå, men jeg kan diktere en bog. Og dermed kan bondedrengen fra Kraghede stadig fortælle om Guds storhed. Halleluja!”

Trofasthed er en sjælden vare i vores zapper-samfund. Denne bog er et stærkt vidnesbyrd om udholdenhed i tjeneste og viser os et menneske, der på trods af intens modgang i livets efterår holder fast ved sin tro på, at Gud er god og ønsker at formidle denne tro til det sidste.

Bondedrengen fra Kraghede er udgivet på Saxo Forlag og kan købes på Børn & Tros webshop for 150 kr. inkl. forsendelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: