Find roen i den gode balance

Indrømmet! Jeg nyder at komme i mit lokale fitnesscenter. Også selvom det på crosstraineren er benhårdt at få pulsslagene banket godt op. Og til trods for, at det koster masser af sved og et par tårer at håndtere de urimeligt tunge vægte i fitness-stolene. For det kan gøre ondt, når kroppen udfordres.

Jævnligt hopper jeg op på en kropsanalysevægt. Som regel fortæller vægten, at der er en fin balance mellem min muskelmasse og fedtprocent.

Men balancen forskubber sig altid, når jeg på en ferie skifter fitness-stolene ud med en stol under en palme. Her får jeg for meget kage til kaffen. Og jeg indtager for mange røde bøffer i selskab med god rødvin. Motionen er kun som en lille aperitif på menukortet.

Efter en kalorietung ferie i tomgang har jeg atter gang i fitnessøvelserne, og det er den fornuftige mad, der kommer på tallerkenerne.

Jeg har det fint med, at jeg med min indsats og præstation kan påvirke min fysiske form. For jo mere jeg anstrenger mig og gør mig umage med min kost og motion, jo bedre træningsresultater scorer jeg. Og som bonus opnår jeg endda et lidt sundere liv.

Når det derimod handler om relationen mellem mig og min far i himmelen, ja, så er spillereglerne ganske anderledes. Jeg kan ikke knokle mig til at opnå bonuspoint hos ham. Heller ikke når jeg prioriterer tid på at løse arbejdsopgaver i min kirke. Eller når jeg i min dagligdag forsøger at hjælpe mine medmennesker.

Mine gode præstationer får ikke Gud til at se mere positivt på mig. For hans søn, Jesus, har allerede fuldført den del af arbejdet for mig. Han har nemlig med sit kors taget den ultimative hårde tur. Her var der tilstrækkeligt med blod, sved og sikkert også mange tårer. Denne exceptionelle tur har gjort, at jeg kan springe af præstationsræset i mit forhold til Gud. Jeg kan bare slappe af, åbne op og tage imod Guds betingelsesløse kærlighed.

Guds kærlighed, accept og anerkendelse møder jeg, når jeg er travlt optaget af mine kirkelige opgaver. Og jeg møder den også, når jeg sidder inaktiv i feriestolen under palmen og nyder steaken og den lokale vin.


Artiklen fortsætter efter annoncen: