Fire kristne dræbt under påskefejring i Pakistan

Ukendte gerningsmænd åbnede ild mod en richshaw-fører og hans familie 2. påskedag.

Pervaiz Masih transporterede sine svogre, Imran og Tariq Masih samt svigerinden Firdous i provinshovedstaden Quetta, da to ukendte terrorister åbnede ild mod dem. De fire voksne blev dræbt på stedet, mens Pervaiz’ 12-årige datter blev såret.

Det skriver Morning Star News Pakistan.
Pervaiz, som boede i Quetta, havde fået besøg af sin hustrus søskende fra Punjabprovinsen i anledning af påsken, fortæller chaufførens fætter, George Anjum. Gæsterne var netop steget ind i richshawen, da de blev angrebet.

Pervaiz Masihs 12-årige datter, Sidra, blev ramt af flere skud og blev behandlet på Quettas Civil Hospital. Hun meldes dog uden for livsfare.

“Imran var rejst til Balochistan for at fejre påske sammen med sin søster i Quetta,” fortæller George Anjum. ”Familiens ældste bror, Emmanuel, som også er en fattig richshaw-fører, mistede hustruen Firdous. Han var selv inde i huset, da angrebet fandt sted. Nu er han så alene med sine tre små børn, tilføjer fætteren.
Ligene af de tre gæster blev bragt tilbage til Lahore, hvor de blev begravet.

IS-terror?

Islamisk Stat hævder at stå bag angrebet. I en udtalelse fra IS hedder det, at en hemmelig gruppe ”klarede at ramme et antal af de kæmpende kristne og dræbte fire af dem med en pistol”.

IS har også taget ansvaret for et selvmordsangreb rettet mod en metodistkirke i Quetta en uge før jul sidste år. Her blev mindst ni dræbt og over 50 såret. Det var første gang, terrorgruppen hævdede at stå bag angreb mod en kirke i Pakistan, selv om flere kirker er blevet angrebet i det muslimske land de seneste år.
Ifølge politiet kan forbindelsen til IS ikke bekræftes. Derimod ser det ud til, at angrebet er udført af den sunnimuslimske terrorgruppe Lashkar-e-Jhangvi (LeJ).

LeJ samarbejder med to andre grupper, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) og Tehreek-e-Taliban Afghanistan (TTA) om at ramme politi og militær samt minoriteterne shia-muslimer og kristne i Balochistan, fortrinsvis i Quetta.

– Bevæbnede styrker står øverst på disse terroristers hitliste efterfulgt af Hazara Shias og kristne. De handler ud fra en nøje planlagt strategi om at destabilisere Balochistan, sagde politiets talsmand til MSN.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han forklarede, sikkerhedsstyrkerne havde været i forhøjet beredskab for at hindre angreb mod kristne i forbindelse med påsken.

– Fordi der var ekstra sikkerhed i kirkerne, mener vi, at angrebet i stedet blev rettet mod kristne på gaderne, tilføjer talsmanden.

Bløde mål

En kristen politiker fra Balochistan, Khalil George, fortæller, at terroristerne nu søger bløde mål, hvilket gør livet farligt for kristne i Quetta og andre steder i provinsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Politiet og andre sikkerhedsstyrker havde øget sikkerheden ved kirkerne, og vi påskønner deres indsats for at beskytte os. Men det er altafgørende at finde og knuse de terrornetværk, som står bag angrebene, så alle mennesker uanset deres religion kan bevæge sig frit uden frygt for terrorrister, sagde Khalil George til Morning Star News.