Gå ikke glip af velsignelsen!

Kirken skal vise jøderne kærlighed og se Guds frelsesplan for det jødiske folk. Det mener Christina Leinum, ICEJ, som var medarrangør af den store fejring af Israels 70-års fødselsdag.

Det store konferencelokale var fyldt med gæster, der her hører klezmerbandet Mazel.

To politibiler og to store politikøretøjer holder parkeret foran Tivoli Hotel- og Kongres-center, som lægger lokaler til den store fejring af Israels 70 års fødselsdag.

Vi skal vise pas og gennem metaldetektor for at komme ind, og indenfor går politifolk i flere hold rundt med synlige våben.

Det vidner om den anspændte situation omkring Israel, men det hindrer ikke de mange jødiske, festklædte gæster i at hygge sig denne torsdag d. 19. april.

”Hvad bringer dig her?,” spørger en ældre, jødisk kvinde mig ved anretterbordet. Jeg svarer, at jeg skal lave en reportage til en dansk, kristen ugeavis. ”Det er virkelig godt, at vi har jer!,” siger hun eftertrykkeligt og alvorligt.

Det er også budskabet fra Max Meyer, formand for Dansk Zionistforbund, da han i sin tale takker bl.a. Den Internationale Kristne Ambassades danske afdeling for hjælp og støtte. ”Vi har brug for al den hjælp, vi kan få,” siger han fra scenen med det israelske flag som bagtæppe.

”Det er vidunderligt, at Israel har opbygget så meget efter at have været ofre for holocaust,” siger Lars Aslan Rasmussen, der kalder sig en rigtig god ven af Israel.
”Trøst mit folk”

Aftenens program byder på festlige taler af bl.a. den nye, israelske ambassadør, Benny Dagan, og socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, MF, som gang på gang får salen til at bryde ud i latter, når han ironisk fortæller, hvordan Israel får skylden for stort set alt. Der kommer også alvor ind, når flere talere mindes deres forældre og familie, som døde i koncentrationslejre. Alvoren afløses af jødiske kædedanse i det store lokale, og vi bliver underholdt af musikalske indslag. Et af dem er en violinist fra den finske afdeling i Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ). Hans optræden er en gave fra ambassadens danske afdeling til Israels fejring.

Christina Elisabeth Leinum er leder i ICEJ’s danske afdeling. Hun forklarer, at ambassadens hovedformål er at forbinde den kristne kirke med Israel.

”Vores bibelmandat er Esajas 40,1, hvor Herren siger ’Trøst mit folk, trøst det’. Derfor opfordrer vi kirken til at støtte og trøste det jødiske folk, for der har været meget lidelse i relationen mellem kirken og Israel. Vores formål er at minde kristne om det jødiske folk, for vi har fået vores åndelige arv fra dem, som Romerbrevet siger, og vi skal elske dem, fordi de er Guds øjesten,” fortæller en festklædt Christina Leinum.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi kan sagtens vise jøderne ære og respekt for dem, de er, samtidig med at vores identitet er i Jesus,” siger Christina Leinum i interview med Udfordringen.
Guds særlige plan

En anden grund til at støtte Israel folk er, at det jødiske folk har en særlig plads i Guds frelsesplan for verden.

”Det er ikke fordi, de er særlige, men de har en særlig plads i Guds plan, og Bibelen siger, at der både skal være en fysisk tilbagevenden til Israels land, som vi jo fejrer i dag, men der skal også være en åndelig tilbagevenden for det jødiske folk til Kristus,” siger Christina Leinum.

Hun mener, kirken har brug for Helligåndens åbenbaring af Guds frelsesplan med alle nationer igennem det jødiske folk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Guds løfter til det jødiske folk står fast, selv om de ikke har levet op til aftalen, for pagten er på Hans side,” siger Christina Elisabeth Leinum.

Hun nævner Apostlenes Gerninger 10 hvor Helligånden ledte Peter til Cornelius, som var en af de første hedninge, der blev frelst.

”Hvis jøderne i den første kirke ikke havde åbnet sig for Helligåndens vejledning om, at hedningerne også skulle frelses, var de gået glip af en stor høst.

Det samme gælder kristne i dag i forhold til jøderne: vi skal åbne os for, at Gud har en særlig plan med det jødiske folk og Israel, så vi ikke går glip af en stor velsignelse,” fortæller hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alvorlig støtte

”Abrahams slægt er særligt udvalgt til at velsigne alle nationer, så når vi velsigner slægten, altså jøderne, vil vi også få velsignelsen. Velsignelsen er også, at vi er kaldet til at være en del af Guds plan, og det går vi glip af lige nu, hvis vi ikke støtter Israel og ser, hvad Gud gør i landet og dermed i nationerne. Det er mere alvorligt, end vi regner med,” mener Christina Leinum og uddyber:

”Det handler jo om Jesu’ genkomst. Paulus er præcis om kirkens opgave: vi fik frelsen for at ægge det jødiske folk til misundelse. Det kan vi ikke fuldføre, før vi får Helligåndens kærlighed til det jødiske folk.”
Christina Elisabeth Leinum peger på, at Peter og de andre jøder i den første kirke skulle lægge deres stolthed ned, da Gud sagde, at frelsen også var for hedningerne. Det samme gælder for kristne i dag.
”Vi kan have en tendens til at sige, at Jesus er vores, og at Han ikke har mere med jøderne at gøre, men den stolthed skal vi dø fra. Vi skal vise, hvem Jesus er, og at Han vil vise sig for det jødiske folk,” siger hun.

Sergei Popov spillede jødiske og israelske sange med bibelvers i baggrunden. Det var ICEJ´s gave til fødselsdagsfesten.
Kærlighed i praksis

”Den kristne kirke har forfulgt det jødiske folk, så det er meget vigtigt, at vi kommer med ydmyghed og kærlighed.

Vi skal i kærlighed minde dem om, hvem vi tjener, og dermed kan vi hjælpe dem til at se, hvad vi har i Jesus. Fx er vi med til at arrangere denne fest, fordi vi vil vise kærlighed og støtte,” siger Christina Elisabeth Leinum, som giver kontaktoplysninger og kram til mange jøder under festen.
Konferencieren kommer pludselig hen til Christian Leinum og siger, at hun kan få lov til at sige et par ord fra scenen til de mange fremmødte.

”Jeg kommer fra Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem, og ambassaden er oprettet for at sige til nationerne: Jerusalem tilhører det jødiske folk; det er bibelsk, historisk og arkæologisk – det er sandheden, og det vil den kristne verden stå op for. Hjertelig tillykke, Israel; hjertelig tillykke, det jødiske folk, med jeres stat. Må Gud velsigne jer rigt,” siger hun smilende fra scenen, og klapsalverne lyder.