Glæde i Cuba

Den danske verdens-evangelist Per Hyldgaard prædikede i det kommunistiske Cuba.

Havana! Bare smagen af navnet i ens mund får næsten tungen til at danse salsa…

Denne engang så smukke smukke hovedstad i den caribiske stat Cuba var stedet, hvor Gospel Outreach holdt kampagne sidst i marts måned. Vi var inviteret af de lokale pinsemenigheder til at holde konference om dagen, samt udadvendte evangeliske møder om aftenen.

Det er stadig ikke muligt at holde stormøder udendørs i dette endnu kommunistiske land.

Vi blev fortalt, at en gang sidst i halvfemserne var der kommet en tilladelse fra regeringen til, at der måtte afholdes en udendørs evangelisk flerdages kampagne, men der måtte ikke kaldes frem til forbøn eller på anden måde indbydes åbent til at tage imod Jesus som frelser og herre.

Hun var født døv på det ene øre, men nu kan hun høre.

Dog tog byens kirker imod den fremstrakte hånd og holdt kampagnen, og mange kom, og den første aften faldt Helligånden så stærkt på folk med helbredelse og udfrielse, at regeringen blev nervøs og aflyste tilladelsen til at holde flere møder udendørs.

Så vi var indendørs i en af byens store pinsekirker, der var vært ved både konferencen samt de udadvendte møder.

Cuba er delt i 6 regioner kirkemæssigt, og vi havde æren af at holde konference for den ene regions evangelister samt kirkeplantere. De havde en plan om at starte 100 nye menigheder inden 2021, og der var klare strategier for, hvordan det skulle ske. Faktisk er der allerede udpeget 56 steder i regionen, hvor de første kirker skal ligge.

En anden del af planen var at udruste, undervise og guide deres evangelis


Artiklen fortsætter efter annoncen:ter og menighedsplantere i at nå ud til de unåede, og det var her, vi som Gospel Outreach fik en mulighed for at være med.

 

Der var samlet ca. 500 mennesker, unge og ældre, mænd og kvinder, som sad og sugede til sig af undervisningen. Der blev bl.a. undervist om, hvad der gør den evangelistiske tjeneste unik i forhold til de andre tjenester, hvor meget enhed betyder for vækst i kirkerne og om, hvordan vi giver det videre til næste generation af evangelister.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter at have modtaget undervisning i 5-6 timer gik de ud på gaden og talte med mennesker og bad for dem. På denne måde blev der bedt til frelse med ca. 40 mennesker på gaden, og alle var glade og kunne se, hvor stærkt evangeliet virker, når vi gør det enkelt.

Fuldt hus i stor kirke

Om aftenen var der fuldt hus i kirken, som nok kunne rumme 700 mennesker. Per Hyldgaard forkyndte et budskab, som var både til menigheden samt mennesker, der aldrig før havde hørt om Jesus. Og som vanligt, når Ordet bliver forkyndt, virker Guds Ånd til frelse, helbredelse og udfrielse. I alt blev der givet respons fra ca 60 mennesker på de tre aftener, og mange stærke helbredelser fik vi lov at høre om.

Pigen var født med klumpfødder, men blev helbredt under mødet.

Der var flere børn, hvis fødder Jesus helbredte, bl.a. fik vi lov at høre et stærkt vidnesbyrd fra en far, der kom på platformen med sin lille pige på et par år. Han fortalte grædende om, hvordan hun var født med indadvendte fødder og derved ikke kunne gå rigtigt, og at de samme dag havde været ved en bandagist for at få taget mål til specielle sko.

Faderen havde faktisk hørt Gud sige til ham, at de sko fik den lille pige aldrig brug for, og nu stod hun her foran os alle sammen, med helt normale fødder og de sødeste små sandaler på, og var fuldstændigt helbredt! Jesus havde faktisk gjort miraklet, før der blev bedt for de syge. For faderen var det ekstra stærkt, da han oplevede at have hørt “rigtigt” fra Gud om, at han ville gribe ind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kræftknuden i maven er væk efter forbøn i Jesu navn.

Et andet stærkt vidnesbyrd var fra en kvinde, der kom og fortalte, at hun havde en følbar kræftknude i maven, og at den efter forbøn nu var væk. Desuden blev døve øre åbnet, samt smerter og stive led rettet ud og gjort brugbare igen. Al ære til Gud!

Cuba er forsat præget af en stærk kommunistisk ét-parti regering, hvor den almindelige befolkning ingen indflydelse har på hvilke mennesker, der sidder i spidsen for politikken, men de ved dog (som resten af verden), at de skal have ny leder af kommunistpartiet snart.

I ca 70 år har landet været styret af en Castro, men nu er det slut, og der skal vælges en ny mand. Hvem det bliver, er der ingen på gaden, der har indflydelse på. Dog ved de, at der er to kandidater, hvoraf den ene nok vil være mere venligstemt over for de kristne. Så her efter påske har de kristne i landet udråbt 60 dages faste for, at den rette præsident må blive valgt.

Det er vel noget, vi alle, uanset hvor vi er, kan være med til at hjælpe vore søskende med at bede for.
I dette land lever de kristne et liv med begrænsninger og kontrol. Men alligevel i en frihed, som kun Jesus kan give, og som ikke kan kontrolleres hverken politisk eller militært.