Syv konger var med til kristen kampagne i Benin

Per Hyldgaard og Gospel Outreach holdt deres 14. kampagne i Benin. Og 16.488 sagde ja til Jesus og ønskede kontakt med en kirke.

De sad der på række under teltdugen i den kulsorte afrikanske aften: Syv lokale konger var mødt frem for at være med på kampagnens første møde.

De syv lokale, magtfulde mænd havde alle det til fælles, at de aldrig rigtigt før havde hørt det kristne budskab. Men denne aften skulle det blive anderledes.

Pigen her var født stum og døv, men efter forbønnen kan hun nu høre, og hun begynder også at tale.

Den 14. kampagne

Vi er i byen Pobè i det østlige Benin, tæt på grænsen til Nigeria. Her er Gospel Outreach i gang med sin 14. kampagne i Benin. Rigtig mange mennesker fra byen og dens store opland er kommet til kampagnen på pladsen midt i Pobé, dels af nysgerrighed, dels i håb om at blive hjulpet.

Syv konger til møde

Det røde støv ligger tungt i luften, og efter en rigtigt varm dag med ingen vind overhovedet blæser der nu en frisk brise, som betyder, at støvet bliver kastet rundt på pladsen. Alle har glæde af det, også de syv konger. Det er en stor ære for Gospel Outreach og hele det afrikanske team, at disse konger er mødt op for at deltage denne aften.

Disse mænd er ikke hvem som helst i området. De har ved deres blotte tilstedeværelse blåstemplet, at det er ok for områdets folk at komme til kampagnen. Og det til trods for, at de selv er involveret i voodoo dyrkelsen.

Lisbeth & Per Hyldgaard på besøg ved kong Oranyan, som er den ledende konge i området.I alt deltog syv konger i møderne, og tre sagde ja til Jesus.

Fem forskellige sprog

Der er lidt udfordringer i forbindelse med sprog i Pobè. Selvom det er et område med kun ca 130.000 indbyggere, er der fem forskellige sprog i brug, og ikke alle har lært fransk, da rigtigt mange ikke har gået i skole og derfor hverken kan læse eller skrive. Selv blandt de helt unge er der udpræget analfabetisme.

Et af sprogene tilhører Holli-stammen, som blandt de lokale anses for at være en stamme, der ikke er nået med evangeliet.
Mange mennesker fra denne stamme var mødt frem på kampagnepladsen og stod nu sammen i små klynger, hvor der blev tolket til netop deres sprog.

De fik hver aften set, hvordan Jesus greb ind og forvandlede mange menneskers liv og situation. Hvordan mange mennesker fik både syn og hørelse igen. Kroppe blev rettet ud og smerter forsvandt. Tumorer, cyster og andre knuder blev opløst….


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alfredo blev helbredt for en kræftknude

Per Hyldgaard taler med Alfredo, som på første aften blev helbredt for cancer. Her fortæller han om det på platformen.

Alfredo var et af disse mennesker. Han var diagnosticeret med prostatakræft, men blev guddommeligt helbredt. Han kom op på platformen og fortalte, at han havde en stor kræftknude ved prostata, og at lægen ville operere ham, men at han ikke havde penge til dette og ingen, der kunne hjælpe ham. Så i stedet blev han sendt hjem med kateter.

Nu fortalte Alfredo, at han den første aften havde bedt med på bønnen for de syge, og at han havde oplevet ligesom en vind, der blæste over ham. Gud havde åbenbart været i gang med sin operationskniv, for nu var Alfredo helt rask! Den mærkbare knude var forsvundet, og alle generne var fuldstændigt væk.

Han havde selv efterfølgende fjernet sit kateter og havde ingen problemer med vandladningen mere. Nu stod han her et døgn senere og var utrolig glad! Søndag var Alfredo i kirke for første gang i sit liv, og her fortalte han igen sit vidnesbyrd, for han var bare “så glad for Jesus“, som han udtrykte det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nye kirker

Pastor Romain holdt åbningsgudstjeneste søndag morgen i en ny kirke. I alt er der nu startet 158 menigheder i Benin efter Gospel Outreach’s 14 kampagner.

Allerede søndag, dagen efter kampagnen endte, var der mange nye til gudstjeneste i de forskellige kirker. Og der var endog nye kirker, der startede op. Den første nye menighed havde åbningsgudstjeneste den søndag. Selve kirkebygningen stod ikke helt færdig, men pastoren var klar, og han kunne søndag morgen byde 31 helt nye kristne velkommen i fællesskabet. Klar til at blive gjort til disciple.

16.488 nye kristne

Der var blandt pastorerne i byen en hel speciel enhed, og det var tydeligt at mærke, at de havde et fællesskab, som var præget af én ting: Længslen efter at byens folk skulle møde Jesus. Det er også nødvendigt med denne enhed og det fællesskab blandt pastorerne, for der var 16.488 mennesker, der gav respons til, at de gerne vil kontaktes af en menighed.

Det store opfølgningsarbejde er allerede gået i gang. Og af de syv konger var der tre, der gav respons, og nu ønsker de at komme videre med Jesus.