Kristen NGO har sendt felt- hospital med 52 senge til Tyrkiet

Et stort felthospital fra Samaritan’s Purse, som nu er ankommet til Tyrkiet, indeholder bl.a. to operationsstuer og 52 senge.

Den kristne nødhjælpsorganisation Samaritan’s Purse, hvis leder er evangelisten Franklin Graham, har åbnet et felthospital med 52 senge i Antakya, efter at de to første voldsomme jordskælv ramte Tyrkiet.

– Det er koldt her, de overlevende er i chok, og de har brug for vores hjælp, udtalte Franklin Graham i forbindelse med åbningen af felthospitalet.
Byen Antakya er i Bibelen kendt som Antiokia, det sted, hvor de troende først blev kaldt ”kristne”, ifølge Apostlenes Gerninger 11,26.

– Vores felthospital er nu åbent, og vores sundhedsmedarbejdere har allerede behandlet jordskælvs-skader som brækkede ben, sår og infektioner, fortalte Franklin Graham. ”Folk lider, og vi er her for at hjælpe dem med deres fysiske nød i Jesu navn. Bed for enhver, der er ramt og for vores beredskabs-team, når de tager sig af de akutte behov”.

Felthospitalet indeholder blandt andet to akutmodtagelsesrum med operationsstuer og apotek. Desuden er der omkring 100 medhjælpere, som i samarbejde med lokale partnerkirker skal yde praktisk nødhjælp og sjælesorg blandt de overlevende. Også andre internationale nødhjælpsorganisationer som World Vision, Send Relief og Aid to the Church in Need har sendt hjælp til jordskælvsområderne, skriver Christian Headlines.