6 koptiske kristne frigivet i Libyen

Mervyn Thomas er grundlægger af CSW (Christian Solidarity Worldwide).

Seks egyptiske kristne gæstearbejdere, som blev kidnappet af en bande i Libyen i starten af februar, er nu frigivet.

Det oplyste udenrigsministeriet i Egypten den 17. februar. Mændene, som kom fra byen Sohag i det sydlige Egypten, blev kidnappet på vejen fra lufthavnen til deres arbejdsplads. Mændenes chauffør var dog straks blevet løsladt, skrev The Associated Press.

Der er ikke yderligere oplysninger om, hvorvidt de seks mænd blev frigivet efter betaling af løsepenge. Kidnapperne havde nemlig krævet 3.100 dollars i løsesum for hver af gidslerne. Utallige koptiske kristne rejser til Libyen for at søge arbejde, selv om de ved, at de risikerer alvorlig forfølgelse eller død.

Skrækscenariet er en gentagelse af det, der skete i 2015, hvor 21 kristne egyptere blev halshugget i Libyen af Islamisk Stat. Hani Sadrak, som er bror til et af gidslerne, har tidligere udtalt, at familierne ikke kunne skaffe penge til løsesummen uden at sælge deres huse. Han havde derfor opfordret den egyptiske præsident og regeringen til at gribe ind.

Gidslerne var blevet tilbageholdt i et meget lille rum sammen med andre fanger fra forskellige lande. De blev slået dagligt og fik kun meget lidt mad, oplyser Christian Solidarity Worldwide ifølge The Christian Post.

“Kidnapperne skal bringes for retten,” udtalte CSW’s grundlægger, Mervyn Thomas. ”Vi opfordrer det internationale samfund til at presse på over for magthaverne i Libyen, så de griber ind overfor ekstremisterne og de kriminelle grupper og rydder op mht. de afskyelige målrettede angreb og udnyttelsen af religiøse minoriteter og flygtninge.”