’En bønnevækkelse er på vej!’

En fælleskirkelig konference i Grimerud i Norge melder om næsten fuldt hus efter to års corona-pause. Foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Hundreder af forbedere fra hele Norge har været samlet til konferencen ”Sammen for Hans ansikt” den 16.-19. februar.

Før restriktionerne satte en to år lang stopper for den nationale bønnekonference på YWAM-centeret i Grimerud, steg deltagerantallet gennem flere år, skriver Verdinytt.no. Før nedlukningen i februar 2020 var der således 500 deltagere til bedekonferencen i Grimerud.

Sidste weekend var dørene igen åbne for alle, og under de fleste møder var alle de 400 stole i hovedsalen i brug. Det skyldes en ”gryende bønnevækkelse”, mener pastor Tarjei Cyvin fra Trondheim Misjonskirke.

Bede-mobilisering

– Flere og flere ser behovet for at bede i mange forskellige sammenhænge, siger pastor Tarjei Cyvin om de mange deltagere i bedekonferencen i Grimerud.

Konferencen i Grimerud blev arrangeret af Nasjonalt Bønneråd, som har repræsentanter fra forskellige bede-netværk i Norge.
Verdinytt.no har spurgt pastor Cyvin, hvad han mener er hemmeligheden bag konferencens mangeårige vækst.

– Jeg tror, det har at gøre med, at der faktisk er en gryende bønnevækkelse i vort land. I mange sogne og byer har folk et voksende hjerte for at bede i mange forskellige sammenhænge. Vi lever i en tid, hvor trykket øges udefra, noget som måske er accelereret de seneste år. Og udfordringerne presser nu også på indefra i Guds Kirke, særlig i spørgsmålet om bibeltroskab. De, som kommer nu og går ind i bedearbejdet, er mennesker, som virkelig siger ja til kaldet og ønsker at engagere sig i denne tid. De ser behovet for at komme sammen og bede og søge Gud, forklarer pastor Tarjei Cyvin i Verdinytt.no.