Anglikansk ærkebiskop afvises af kirkens Globale Syd

GSFA har ikke tillid til ærkebiskop Justin Welbys lederskab.

Det anglikanske fællesskab er splittet, efter at the Global South Fellowship of Anglicans har udgivet en syv-punkts plan, som blandt andet afviser ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, som leder af det globale fællesskab.

GSFA mener nemlig, at Church of England er ”afveget fra den historiske tro, som blev overdraget fra apostlene,” og dermed har diskvalificeret sig selv fra at lede det globale fællesskab. Dermed kan Welby ikke indkalde til Primates Meetings eller en ny Lambeth konference, og GSFA vil i stedet udarbejde grundlaget for deres eget fællesskab sammen med andre anglikanere, der fastholder den traditionelle lære om fx ægteskab.

Nu i foråret er Church of England også i færd med at undersøge, om man kan ændre de kønsspecifikke betegnelser for Gud i kirkens autoriserede liturgi. Flere britiske præster har ytret ønske om, at man undgår at kalde Gud ”Far” og ”han” og i stedet bruger et mere ”inkluderende” sprog.