Muslimer beder katolske præster om hjælp mod Den Onde

Nu afdøde Fader Gabriele Amorth skrev en selvbiografisk bestseller om sit mangeårige arbejde som den katolske kirkes ledende ekspert i dæmonuddrivelser.

Katolske præster bliver kontaktet af muslimer, som ønsker hjælp mod djævelen, troldom og i nogle tilfælde børneofringer, skriver det katolske nyhedsmedie Crux.

Crux skriver om den årlige konference for eksorcister, som fandt sted i Rom i forrige uge. Her understregede man behovet for kamp mod den onde, bl.a. med henvisning til farerne ved troldom i Afrika.

”Vi taler om kidnapning og mord på børn. De indgår i rituelle ofre i forbindelse med hekseri,” forklarer professor Giuseppe Ferrari.

En indisk præst, som arbejder i den muslimske by Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, fortalte, at mange muslimer, endda højtuddannede, opsøger kirken for at få hjælp.

”De siger: ’Fader, der er nogen, som har øvet sort magi mod mig. Kan du bede for mig og fjerne djævelen,” fortalte den indiske præst. Han spurgte efterfølgende den 89-årige kardinal Ernest Simoni, hvordan præsterne skal forholde sig til den slags henvendelser fra muslimer. Ernest Simoni, der som albaner har oplevet tortur og fængsling under kommunisterne, svarede, at man skal tilbyde eksorcisme til alle uanset deres religiøse baggrund.

“Helligåndens nåde vil forløse os alle,” sagde kardinal Simoni.

Folk i Vesten opfatter magi som noget positivt, relateret til New Age spiritualitet, hvorimod folk i det globale syd ved bedre. De oplever nemlig virkelige kampe mod dæmoniske kræfter.

“Hekseri er en virkelighed; det er ikke overtro. I mange områder i Kenya ved man, at disse kræfter findes. Hvis vi ikke tror, at hekseri er satanisme, kan vi ikke gøre noget ved det,” understregede en lektor i praktisk teologi. En britisk præst mente, at den voksende fascination af satanisme skyldes internettet, film og tv-programmer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men der er håb for folk, som plages af dæmoner.
”Der findes præster, som kan hjælpe folk mod dæmonerne bare ved hjælp af deres mobiltelefoner. Det er muligt på grund af Jesus, forklarede Ernest Simoni.