Ahmed Akkaris ”afsked med islamismen” giver vigtigt indblik

I 2014 udkom Akkaris ’Min afsked med islamismen’. Bogen giver fortsat vigtigt indblik i debatten om muslimer i Danmark, mener anmelder Jørgen Vium Olesen.

Anmeldelse: Dette er en meget vigtig bog af Ahmed Akkari, med titlen: ”Min Afsked med islamismen”. Muhammedkrisen, dobbeltspillet og kampen mod Danmark.

Den er udgivet af BT og fortalt, skrevet af Martin Kjær. Det er en meget varm og ærlig bog, godt og levende skrevet. Jeg så nogle nye sider af Danmark og fik stor kærlighed til Ahmed Akkari, for hans mod til at stå op imod islamismen og for hans ærlighed.
Ahmed Akkari var én af de ledende imamer som fik sat gang i Muhammedkrisen, og til sidst var han talsmand for den muslimske arbejdsgruppe, som stod for kritikken af Jyllands-Posten og Danmark.

Vigtig og afslørende
Det er en meget vigtig bog, som er meget afslørende, men god at få forstand af. Det er uhyre vigtigt, at vi forstår, hvad muslimerne har gang i, i Danmark.
Den skildrer hele Ahmeds liv, fra hans ankomst fra Libanon til Danmark, hans skolegang og hans omvendelse til islam, hvordan han bliver imam, samtidig med, at han læser til lærer. Han afslører de muslimske skolers indoktrinering, de radikale islamistiske grupper, der står bag de muslimske friskoler og misbruget af skattekroner til alverdens muslimske foreninger, som bliver startet som sports- eller kulturforeninger eller lignende. Men i virkeligheden er de radikaliseringsforeninger, som islamisterne står bag. Hans bog giver et meget godt indblik i den muslimske verden i de danske moskeer, imamernes verden og det dobbeltspil, der udfolder sig over for de danske myndigheder og pressen, som oftes hopper i fælderne med begge ben.

Lidt dansk verdenshistorie
Til sidst handler bogen om Muhammedkrisen, et stykke dansk verdenshistorie, som er godt at vide noget om. Han besøger Mellemøsten en del gange, er sammen med den absolutte elite i den islamske verden, og er en af hovedkræfterne og årsag til, at denne danske Muhammed-krise udvikler sig så kraftigt, som den gjorde.

Dobbeltspil og
indbyrdes magtkampe
Alt det som han oplever i den muslimske verden, hvor alle kæmper imod hinanden, for hver sin lille terrororganisation, eller afdeling i ”Det Muslimske Broderskab”, det dobbelt spil han ser og fortæller om, får ham til sidst til at vende islamismen ryggen. Jyllands-Posten skriver: ”Et af de mest hårdtslående og velplacerede indslag i den danske debat om islamisme og indvandring til dato.” Naser Khader skriver: ”Alle bør læse Akkaris bog”.
Køb bogen og del den med dine venner.

Ahmed Akkari: Min afsked med islamismen
460 sider • 299,95 kroner.
BT/Berlingskes Media Forlag