Praktisk tro – med klip-klapper

Nogle gange taler vi teoretisk om troens store betydning. Men i lørdags så jeg, hvad tro er i praksis.

Et sønderjysk par var mødt op til et helbredelsesmøde med Hans Berntsen. De stod i den lange kø af syge, som ønskede forbøn. Manden havde en 1½ cm tyk klods under den ene sko, fordi hans ene ben var kortere. Rigtig mange har jo oplevet, at deres ben ”voksede ud” under Berntsens forbøn.

Selv siger Hans Berntsen i bogen om hans tjeneste:
– I dag ved jeg, at det nok ikke er benet, der bliver længere, men at ryggen og bækkenet kommer på plads.
Han henviser til professor Preben Plum, Rungsted, der engang forklarede ham, at den skævhed, der er i rygsøjlen, eller de spændinger der gør, at bækkenet sidder skævt, de forsvinder, så bækkenet glider på plads.
Hans tilføjer dog: ”Men selvfølgelig kan man være født med forskellig benlængde, man kan også have haft et ben, der har været brækket og dermed er vokset anderledes.”

Det var formentlig problemet for vores ven fra Sønderjylland. Han gik meget besværet pga. at det ene ben var kortere.
Omsider var det hans tur til at sidde overfor Hans Berntsen. Som sædvanligt tog Berntsen fat i begge ben og bad en bøn. Det korte ben bevægede sig i løbet af få sekunder mirakuløst ud i samme længde, som det lange ben…!
Og nu kommer vi til det med troen i praksis. Kvinden havde købt nogle klip-klapper, som hun medbragte. Jo, sagde hun, for når han nu blev helbredt, og hans ben blev lige lange, så ville han jo ikke kunne gå i sko, der havde så forskellig højde. Så hun havde købt klip-klapper og taget dem med.
Hvis alle vi andre tog til helbredelsesmøde eller bad vores bønner med samme forventning til, at der ville ske noget, så ville der nok ske mange flere mirakler!
Det er, når vi handler i tro, at vi tror. Det er, når vi går et skridt eller to i den retning, vi beder, at vi tror. Ikke ved at vi tænker meget på at tro i vores hoveder.
Jesus sagde heller ikke: Studér min lære og bliv en viis teolog. Han sagde: Følg mig!