Søndagsskoler starter videoprojekt

– Flere børn i Danmark skal høre om Jesus, siger Steen Møller Laursen fra DFS.

Flere børn skal høre om Gud, mener Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), som nu starter et toårigt videoprojekt med støtte fra Borgfonden.

– I DFS er vi vilde med børn og Gud, og vi ønsker, at endnu flere børn i Danmark skal høre om Gud og Jesus. Derfor er vi vildt begejstrede over den toårige støtte, som er bevilget af Borgfonden til vores nye satsning med videomateriale, udtaler landsleder Steen Møller Laursen.

Videoer med tre formål

I det nye videoprojekt skal der produceres videoer med tre formål, fortæller landslederen.
– For det første skal der laves videoer, som skal inspirere lederne til at fortælle bibelhistorier. For det andet skal der laves bibelhistorier på video, som kan aflaste lederne. For det tredje skal der også produceres videoer til vores YouTube-kanal. Det er vigtigt, at børn og juniorer kan møde det kristne budskab i børnehøjde på et sundt teologisk grundlag, når de alligevel færdes på de sociale medier. På den måde bliver endnu flere børn i Danmark nået med evangeliet, forklarer Steen Møller Laursen.

Lettere for frivillige

DFS har gennem de seneste otte år udarbejdet materialeserier til børneklubber, juniorklubber og senest til børnekirker. Materialeserierne består dels af fysiske bøger med idéer til formidlingen af den konkrete tekst, dels af et online tilgængeligt materiale med mange muligheder.

Desværre er antallet af klubber svagt faldende flere steder, primært på grund af ledermangel.

– Dette fald skal videoerne være med til at afhjælpe. De kan både bruges til at aflaste de frivillige ledere med forhåbning om, at de fortsætter deres frivillige engagement i længere tid og samtidig sådan, at flere vil påtage sig opgaven med oplæring af børnene i den kristne tro, forklarer Steen Møller Laursen.

– Og endelig når vi børnene på en anden måde end de traditionelle klubformer, slutter DFS’ landsleder.