Straf, omskæring og indskrænket frisind

Af Stig Grenov

Fair nok at være imod at omskære drenge. Men Undskyld. Hvorfor er det blevet stadig mere populært at tro alt kan klares med mere forbud og strengere straffe? Siden hvornår er det gået af mode at tale med den man måtte være uenig med?

Lad det stå klart, at jeg har svært ved at se problemet i at et indgreb, som 1/3 af verdens mænd har fået foretaget som barn, skulle være et problem – og da slet ikke når det er foretaget lægeligt forsvarligt sådan som det sker i Danmark. Der er – modsat omskæring af piger – ingen permanent smerte, manglende sexlyst, kroniske blødninger etc. Faktisk er en stor del af verdens omskæringer udført af hygiejniske grunde, hvilket betyder, at man ikke nødvendigvis er omskåret af religiøse årsager.

Et forbud, der skal frelse børn fra deres kultur, er lige så forkert som hvis vi indfører forbud mod forældrenes tro og overbevisning. Al tale om individets ret til selv at bestemme er hul, for i realiteten bestemmer ingen mennesker selv deres opvækstvilkår eller socialisering. Men naturligvis kan politikerne gentage 50`ernes eksempel, hvor de fjernede små grønlandske børn fra hjemmet for at frelse dem fra sig selv, deres forældre og egen kultur.

Jeg bryder mig ikke om Jehovas Vidners tro, men jeg vil kæmpe for deres ret til at opdrage deres børn. Uden deres frihed forsvinder også min egen. Og mener jeg anderledes, må jeg tale med dem.
Tal med dit medmenneske, hvis du mener det er væsentligt. Du vil opdage, at du ændrer verden mere på den måde. Eneste risiko er at du dermed også ændrer dig selv!

Stig Grenov, Kristendemokraternes Landsformand
Erantisvej 2
2970 Hørsholm