Valby: Venskabsfest for danskere og kristne arabere

Nabil Astafanos arbejder blandt kristne arabiske flygtninge i Danmark.

Lørdag den 5. maj inviterer ”Projekt Greater Love” danskere og kristne arabere til venskabsfest i Vigerslev Kirke i Valby fra kl. 16.00.

”Greater Love” arbejder med integration, diakoni, mission og fællesskab blandt kristne arabere ud fra Vigerslev Kirke med projektleder Nabil Astafanos som drivkraft og ildsjæl. Arbejdet er det eneste af sin art på Sjælland med en arabisk leder.

Nabil Astafanos er ikke ansat i Folkekirken, men har været tilkaldt som konsulent af bl.a. præster i Ålborg og Vejle, der har haft behov for hjælp i arbejdet blandt lokale arabere.

– Kristne arabere, som er kommet til Danmark, har meget mindre overskud end fx. kristne fra Iran, og de fleste har været gennem forfærdelige ting. Nogle af dem har stadigvæk familiemedlemmer i Mellemøsten, som bliver forfulgt. Mange af de kristne arabere i flygtningelejre i Danmark bliver også behandlet dårligt af deres muslimske medflygtninge, fortæller Rob Witvliet fra Vigerslev Kirke.

Sidste år blev nogle af de muslimske flygtninge omvendt. De blev brændende kristne og er ikke bange for at stå frem med deres tro. Men desværre kniber det med at skaffe penge bl. a. til Nabils løn, som mest kommer fra private gaver fra de kristne arabere selv.

Rob Witvliet håber, at mange danskere vil komme til den gratis venskabsfest for at møde de kristne arabere, smage lækker arabisk mad, høre om det spændende arbejde – og selv blive engagerede i arbejdet med forbøn og støtte. Tilmelding til venskabsfesten er senest den 27. april på tlf. 36302321 / 20889432 eller på e-mail: witvliet@gmail.com.

Egyptiskfødte Nabil Astafanos fortæller, at han brænder for Jesus – ikke for læremæssige forskelle. Han blev døbt i en koptisk-ortodoks kirke, har gået på katolsk gymnasium, været med i en egyptisk frikirke og har arbejdet som evangelist i både en baptistkirke, en koptisk kirke og nu i den danske folkekirke.