700 fejrede Israels 70 år

Ordet og Israel fejrede staten Israel sidste weekend. Esben Lunde var med på en videohilsen.

Efterskolen Solgården i Tarm var fyldt til bristepunktet, da 700 mennesker lørdag den 5. maj fejrede, at staten Israel har eksisteret i 70 år.

Festen startede med den israelske nationalret, pita med falafel og hummus, og fortsatte i hallen, hvor der måtte stilles ekstra stole frem til de mange gæster.
Fra den flotte scene blev jubilæet markeret med festtaler fra overrabbiner Jair Melchior og Ordet og Israels generalsekretær, Ole Andersen.
Der var også hilsner fra Indre Mission, Luthersk Mission og Fælleskomiteen fra Israel, mens tidligere minister Esben Lunde Larsen, forstander på Solgården Kristian Andersen havde sendt videohilsner.
Irit Iffert og Jael Kalisher løftede stemningen yderligere med festlige sange på hebraisk og engelsk. Særligt den afsluttende sang – Israels nationalsang, Hativka – stod tilbage som et af aftenens højdepunkter.

Mange elsker Israel

Ordet og Israels landssekretær, Morten Nielsen, som ledte aftenen, ser tilbage på en meget vellykket jubilæumsfest: ”Vi er rigtig glade for at kunne samle så mange mennesker og sammen markere, at staten Israel har eksisteret i 70 år. Gud har brugt det jødiske folk til at velsigne os med Jesus og med Bibelen. Derfor vil vi glæde os med det jødiske folk over staten Israels eksistens. Det er fantastisk at opleve så mange kristne, der deler kærligheden til Israel.
I forbindelse med festen blev der indsamlet en jubilæumsgave på cirka 90.000 kroner, som går til tre velgørende formål i Israel.

Irit Iffert og Jael Kalisher sang festlige sange på hebraisk og engelsk. Israels nationalsang, Hativka, blev et af aftenens højdepunkter. Foto: Leif Sonne Mortensen