Lærer at hjælpe opiums-afhængige

Kirkeledere skal lære at hjælpe opioid-misbrugere

Opium er blevet misbrugt gennem århundreder.

I USA dør 116 personer af en overdosis hver eneste dag. Nogle af dem eller deres pårørende er kristne.

Derfor tilbød terapeuterne fra The American Association of Christian Counselors gratis rådgivning i en kirke i Pennsylvania den 4. maj. Kurset skulle hjælpe både kirkerne og lokalsamfundet med at dæmme op for det, der er blevet kaldt både en epidemi og en national katastrofe.
Sundhedspersonale med speciale i psykiske sygdomme besvarede spørgsmål om misbrug i almindelighed. Men der var særlig fokus på den aktuelle opioid-krise, som til dels er udløst af lægeordineret medicin. AACC’s præsident Tim Clinton sagde til The Christian Post:
“Opioid-krisen er et problem for både samfundet, kirkerne og familierne i hele landet. Ingen enhed kan alene holde stand mod denne strømning. Vi må arbejde sammen for at hjælpe folk ud af opioid-misbruget.”
Sidste år introducerede sundhedsministeriet en 5-punkts plan til bekæmpelse af krisen. Forrige år vurderes det, at 2,1 million amerikanere var berørt af opioidmisbrug, mens over 42.000 døde af en overdosis. Det svarer til, at 116 personer døde hver eneste dag af en opioid-relateret overdosis.
Bodil