Abort forbudt efter hørbart hjerteslag

– Et bankende hjerte må betyde liv, mener Iowas guvernør Kim Reynolds.

– Jeg mener, at alt uskyldigt liv er dyrebart og helligt, sagde delstaten Iowas guvernør, Kim Reynolds, før hun sidste fredag underskrev det, som kaldes USAs mest restriktive abortlov.

Ifølge den nye lov, Senate File 359, som træder i kraft den 1. juli, må læger generelt ikke udføre en abort, hvis man kan høre fosterets hjertelyd, dvs. efter ca. seks ugers graviditet.
Den nye abortlov har været længe undervejs. Der lyder stadig voldsomme protester fra bl.a. abortgiganten Planned Parenthood. Men Kim Reynolds står fast.
”Alt uskyldigt liv er dyrebart og helligt, og som guvernør har jeg svoret at gøre alt i min magt for at beskytte det. Og det er det, jeg gør i dag,” udtalte guvernøren, da hun underskrev loven.
Sidste år mislykkedes det for Iowa at gennemføre sin ”Hjertelydslov”. Republikanerne fik gennemført en abortgrænse ved 20 uger. I år har Kongressen accepteret loven med undtagelsesparagraffer i tilfælde af voldtægt, incest og visse fostermisdannelser. Forslaget blev vedtaget med 51 stemmer for og 46 imod i Kongressen. I Senatet gik loven næste dag igennem med stemmerne 29-17.
”Jeg forstår, at ikke alle vil være enige med denne beslutning. Men hvis døden er defineret af, at et hjerte holder op med at slå, må et bankende hjerte vel også betyde liv?” udtaler Kim Reynolds.
Bodil