Aktion Red én mere’ bliver mødt af mod-demonstration

Når Retten til Liv demonstrerer i København, vil de møde modstand, varsler Enhedslisten.

– Hvorfor kan vi ikke stå sammen og kæmpe for både kvinden og barnet, spørger Ellen H. Wibe fra Retten til Liv. Hun står her foran korsmarken i Hedensted, som i 2013 skulle minde folk om Danmarks 16.000 årlige abortofre.

Lørdag den 9. juni markerer Retten til Liv 45-året for fri abort ved at gå i optog fra Kingos Kirke på Nørrebro til Rådhuspladsen med 3.000 balloner og appellen: Red én mere!

De 3.000 balloner svarer til antallet af ufødte, der mister livet i en abort hvert år i København og på Frederiksberg.

Formålet er at synliggøre disse små medmennesker og appellere til københavnerne om at være med til at redde ufødte fra abort og kvinder, der bliver svigtet af deres omgivelser, fra at blive presset til noget, de egentlig ikke ønsker, forklarer Ellen Højlund Wibe, der er landssekretær i Retten til Liv.

– Vi skal holde fast ved kvinders tilkæmpede rettigheder, mener Pernille Skipper (EL), som varsler en moddemonstration den 9. juni.
Foto: Steen Brogaard
Mod-demonstration

Men dette budskab møder modstand. Organisationen ”Min krop mine regler” har arrangeret en mod-demonstration samme tid og sted med taler af bl.a. Pernille Skipper, der er politisk ordfører for Enhedslisten.

De skriver bl.a.: “Den kristne fundamentalistiske organisation ‘Retten til liv’ vil fratage kvinder og andre, som er i stand til at blive gravide, retten til at bestemme over deres egen krop.
De vil fjerne retten til fri abort! … Abort er en ret, og det er et vigtigt skridt i retningen af ligestilling. Lad os holde fast i de tilkæmpede rettigheder, vi har.”

Ligeværd for både kvinden og barnet!

Holdningen møder undren hos abortmodstanderne.
”Vi respekterer naturligvis denne gruppes ønske om at give kvinder et godt liv,” siger Ellen Højlund Wibe, ”men vi undrer os over, hvorfor vi dog ikke kan være fælles i en ambition om at skabe plads og ligeværd i vores samfund til både kvinden og barnet?
Mod-demonstrationen bekræfter os bare i, hvor vigtigt det er at forsvare det enkelte menneskes værdi,” slutter hun.

Aktion – red én mere er for alle, der ønsker at forsvare de ufødtes naturlige menneskeret, og som vil være med til at forhindre, at kvinder presses til abort, fordi de svigtes af deres nærmeste. Lad os blive mange til at fejre livet og give budskabet vægt! opfordrer Retten til Liv.

Tidligere aktioner

Retten til Liv har tidligere trukket overskrifter med store aktioner. I efteråret 2013 stillede organisationen 16.000 hvide kors op langs E45 ved Hedensted. Der kom dog hurtigt påbud om at fjerne dem, idet Vejdirektoratet mente, at marken ville skade trafiksikkerheden!
I 2017 satte organisationen 20.000 klistermærker om ufødte op i Aarhus, men også disse fik Retten til Liv ordre om at fjerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: