Derfor anerkendes Jerusalem

Flytningen af USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem har ført til voldsomme protester. Men det handler om opfyldelsen af Guds løfter, fastslår både kristne og jøder ved indvielsen.

Under den festlige ambassadeindvielse sad Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, sammen med Trumps svigersøn, Jared Kushner, og hustruen Ivanka, mens baptistpræst Robert Jeffress bad for Israel.

– Når præsident Trump giver et løfte, så holder han det, sagde Jared Kushner under indvielsen af USAs ambassade i Jerusalem på 70 årsdagen for Israels oprettelse.

Under indvielsen takkede Israels statsminister Netanyahu præsident Donald Trump, fordi ambassaden nu er flyttet.

Præsident Reuven Rivlin takkede både Republikanere og Demokrater for deres kærlighed og støtte til Israel. Han modtog stående bifald, da han tilføjede:

”Alle amerikanske præsidenter har lovet at flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem. Endelig har vi fået en leder, som både lovede det og holdt sit løfte!”

Fox News bragte et interview med pastor Robert Jeffress, som ledede forbønnen for den nye ambassade.
Gud holder sine løfter

Pastor Robert Jeffress fra First Baptist Church i Dallas var udvalgt til at bede for den nye ambassade.

Det gjorde han bl.a. med tak til Gud for at have opfyldt sine løfter til det jødiske folk.

Forud for indvielsen havde tidl. præsidentkandidat Mitt Romney offentligt protesteret mod valget af Jeffress, fordi denne fastholder, at der kun er frelse ved tro på Jesus. Men Robert Jeffress understreger i sit svar, som ikke nævner Romney ved navn, at netop dette har været kristendommens budskab i 2000 år. Pastoren tilføjer: ”Det, at jeg sammen med millioner af evangelikale kristne verden over stadig fastholder denne tro, er hverken fanatisk eller sensationelt.”

Seniorpastor og grundlægger af Christians United for Israel, John C. Hagee, velsignede byen:
”Jerusalem er Guds stad. Jerusalem er Israels hjerteslag. Jerusalem er det sted, hvor Abraham lagde sin søn på alteret på Tempelbjerget og blev far til mange folkeslag… Jerusalem er det sted, hvor Messias vil komme og grundlægge et evigt rige,” lød det fra Texaspræsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også rabbinere kommenterede flytningen:

”Når verdens mægtigste nation etablerer sin ambassade i vores evige hovedstad, ser vi det som en yderligere realisering af den gamle profeti om, at vi skal komme hjem for at glæde os i denne gamle by,” sagde Rabbi David Stav fra organisationen Tzohar i Israel.