Ny KFS-sekretær i Esbjerg

Christina Damgaard Nielsen.

Kristeligt Forbund for Studerende har ansat Christina Damgaard Nielsen som ny medarbejder i KFS fra d. 1. august. Hun tiltræder i den nyoprettede sekretærstilling i Esbjerg med ansvar for en ny region i Vest- og Sønderjylland.

Christina Damgaard Nielsen går ind i den nyoprettede stilling med et klart fokus på at tjene KFS’ere på ungdomsuddannelserne og starte KFS-fællesskaber på videregående studier.

’Vejret er godt i KFS’

Om Christina siger generalsekretær Christian Rasmussen:
”Hun er et velreflekteret menneske med stort hjerte for Jesus og KFS’ mission. Hun har været stærkt engageret i Odense i studetiden, og vi tror, at hun er den, Gud har sendt til at løfte opgaven i Esbjerg. Skønt, at vi er kommet hertil. Jo, vejret er godt i KFS, spørger I mig.”

Christina, som er nyuddannet ergoterapeut, siger om sin kommende stilling:
”Jeg glæder mig til at få et indblik i gymnasielevernes og de studerendes hverdag; snakke med dem om op- og nedture, og forhåbentligt sammen med dem blive klogere på, hvad Jesus vil os midt i det alt sammen.
”Jeg oplever KFS som en organisation, der føder fællesskaber, hvor spørgsmål, forskellighed og den enkelte bliver omfavnet i Jesu navn. Det er fedt! Og det synes jeg bare, vi skal have meget mere af.”

Hvad giver mening?

Når Christina til august er vel ankommet til Esbjerg, vil hendes store opgave være pionerarbejdet på studiestederne.
”Jeg ønsker meget, at det må lykkes at starte KFS-arbejde op på studiesteder i regionen. På gymnasieområdet glæder jeg mig dog i første omgang til at arbejde med på det gode arbejde, som er i gang, og møde alle KFS’erne, som jeg har hørt godt om.”

Hun mener, hendes uddannelsesmæssige baggrund vil komme i spil på forskellig vis i den nye stilling.
”Jeg blev uddannet som ergoterapeut i januar. På studiet har vi snakket en masse om, hvad der skal til for, at den enkelte oplever sin hverdag som meningsfuld, fx hvilke aktiviteter vi bruger tid på. Det tror jeg, vi alle sammen kan have brug for at overveje eller snakke om,” fortæller hun.

Løb og hyggefodbold

Christina har været elev på KFS’ ledertræningscenter og er KFSer helt ind til benet.
– Jeg kommer i Odense KFS, har en medvandringsgruppe med to veninder og hygger mig med venner, søskende og min kæreste, fortæller hun.
“Ellers løber jeg orienteringsløb i fritiden, spiller hyggefodbold og er frivillig på KFUM’s sociale café. Generelt kan jeg bare godt lide at tage mig god tid,” slutter hun.

Til gavn for hele Danmark

Ved offentliggørelsen af den nyoprettede stilling understregede KFS’ generalsekretær, at ansættelsen i Vest- og Sønderjylland også vil komme studerende i resten af Danmark til gavn.
– Syd- og Nord-sekretærerne vil få frigivet ressourcer til både deres daglige arbejde samt arbejdet med det nye særlige fokus, da dele af deres regioner vil falde under den nye Vest-region.
Og generelt vil det jo løfte vores kerneydelse ude i marken, så der bliver mere support af KFS’erne og flere muligheder for at pionere nye KFS-fællesskaber, sagde Christian Rasmussen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: