Fra slips til Sømandsmissionen

Lars Bækgaard forlader bankverdenen til fordel for Sømandsmissionen.

Sømandsmissionen har pr. 15. juni 2018 ansat Lars Bækgaard (47) som controller med ansvar for budget og regnskaber i Danmark og Grønland.

Lars er bankuddannet og har en solid erfaring fra forskellige stillinger i banksektoren, senest som rådgiver i Jutlander Bank i Aarhus. Gennem de 24 år Lars har været i bankverdenen, har han bl.a. arbejdet med kreditrådgivning, pension, forsikringsløsninger, IT-løsninger og forretningsudvikling. Sammen med en sund nysgerrighed har han en solid faglig erfaring, som Sømandsmissionen kan drage stor nytte af.

Han glæder sig til at arbejde i en holdningsbaseret organisation:
”Jeg har lyst til at bruge evner og kompetencer på en anden måde end i dag. I det nye job kan jeg både være med til at sætte en retning og arbejde i maskinrummet.
Den involverende del glæder jeg mig til: Jeg er interesseret i at arbejde et sted, hvor der er stort fokus på både forretning og mission samt en vilje til at tænke ud af rammen. Sømandsmissionen har en god og sund forretning, som jeg gerne vil være med til at styrke, optimere og synliggøre.”

Kender til sømandshjem

Lars kender lidt til Sømandsmissionen. Hans morfar var formand for Frederikshavn sømandshjem, og Anettes forældre og bror har været sømandshjemsbestyrere i Aasiaat i Grønland, hvorfor Sømandsmissionen har været et sted i periferien hele tiden. Nu skal han til at sætte sig ind i alt det nye.

”Jeg var også der, hvor jeg syntes, der skulle ske noget andet. Så da muligheden for dette spændende job kom næsten ud af det blå, var jeg klar, og i processen har jeg haft en god ro hele vejen igennem. ”

Lars er gift med Anette og har to børn på 9 og 6 år. De er bosiddende i Skovby ved Aarhus. Familien er aktiv i Galten Valgmenighed. Herudover har Lars i de sidste seks år siddet i bestyrelsen for Kristelig Handicapforening.