Prædikant Knud Ipsen bliver 80 år

Knud Ipsen – fylder 80 år.

En af Pinsevækkelsens kendte prædikanter Knud Ipsen runder den 22. maj 80 år.

Knud Ipsen oplevede et personligt kald til forkyndertjenesten i sin tidligste ungdom.
Knud voksede op i et præstehjem. Hans far Herluf Ipsen var en af bevægelsens pionerer. I en ung alder mistede Knud sin mor, og den hændelse gjorde ham så bitter, at han i en periode vendte Gud ryggen. Han tog til søs og var borte fra sin gudsforhold og sit hjem i 2-3 år.

På en dramatisk måde oplevede han en fornyelse i sit gudsforhold, hvilket kom til at vende op og ned på hele hans liv. Meget hurtigt kom Knud igang med forkyndertjenesten.
I 1961 blev han i Pinsekirken i Horsens udtaget som forkynder og evangelist. Efter nogle bibelskoleophold blev han i 1962 kaldet til Tabor-menigheden i København som ungdomspræst. Efter tre års forløb tog han imod en kaldelse til Elim-menigheden i Rønne på Bornholm. Her virkede Knud som menighedsforstander i godt tre år, hvorefter han fik en ny kaldelse fra Pinsekirken i Aalborg. Knud har ligeledes virket i Vejle, Næstved og Randers.

I 1961 blev Knud gift med Else, som døde i 2009. Knud og Else fik fire børn. Men i eftersommeren 2010 blev Knud gift med Solveig Lorenzen, enken efter det kendte pinseprædikant Alfred Lorenzen, som døde pludseligt i 1988.

Gennem årene har Knud været på flere missionsrejser bl.a. til Tanzania samt til Sydamerika.
I dag bor Solveig og Knud i København, hvor de er tilsluttet Pinsekirken på Drejervej i København NV. Knud er stadig virksom i forkyndertjenesten og har bevaret sin inspirerende måde at tale på.
Han er bror til Filip Ipsen, som har skrevet bogen ”Ballademageren, der blev evangelist”. Han fyldte også 80 sidste år.