Filippinerne: Katolsk præst skuddræbt foran alteret

Richmond Nilo

Kristne på Filippinerne er oprørte over drabet på pastor Richmond Nilo, der blev skudt, mens han forberedte messen i byen Zaragoza i provinsen Nueva Ecija forrige søndag.

To uidentificerede mænd ramte præsten med flere skud gennem et vindue i kapellet, før de flygtede fra stedet på motorcykel.

Dermed er hele tre præster blevet dræbt på Filippinerne på tre måneder. De katolske biskoppers råd fordømmer mordene, som de kalder ”en oprørende ond handling”. Biskopperne appellerer nu til myndighederne om at gribe ind.

Ærkebiskop Socrates Villegas of Lingayen-Dagupan fordømmer mordene og hævder, at der er en særlig afdeling i Helvede for præstemordere. Samtidig beder han Gud ”røre præsident Rodrigo Dutertes hjerte”, så han stopper sin verbale forfølgelse af kirken.

Præsident indblandet?

Præsident Duterte har benægtet enhver delagtighed i volden mod præsterne, men han har haft flere verbale sammenstød med de katolske præster, som fordømmer hans blodige kamp mod narkohandelen i landet.

Ikke færre end 23.000 formodede narkohandlere er blevet dræbt i løbet af de seneste to år. Det placerer Filippinerne lavt på ”fredslisten” fra The Global Peace Index, hvor landet er ”det mindst fredelige” i Stillehavsområdet, kun overgået af Nordkorea, skriver det katolske medie UCAnews.com