Grønlænderne er vilde med Hans Berntsen

Ved et møde i søndags i København Kristne Kulturcenter kom der 253 til forbønsmøde hos Hans Berntsen. Mange af deltagerne var grønlændere.

Helbredelses-prædikant Hans Berntsen har på det seneste fået 500 facebook-venner fra Grønland.

Forklaringen er især, at en kendt koncertsangerinde, Ida Heinrich, i maj rejste til Danmark kun for at få forbøn ved Berntsens møder i henholdsvis Christiansfeld og Næstved.

Bagefter har hun på facebook og på video fortalt, at hun har det meget bedre.
En kræftsygdom havde spredt sig fra tyktarmen helt op til halsen, til lymfekirtlerne. Lægerne kunne ikke gøre mere. Hun fik kun tilbudt livsforlængende kemo, og det sagde hun nej tak til, fortalte Ida efter mødet i Christiansfeld den 15. april.

Den 11. maj fortalte Ida Heinrich i en besked til Hans og Bente Berntsen:
– I dag er det 4 uger siden, jeg sidst har taget smertestillende – jeg har ingen smerter og har taget på i vægt, fortæller Ida, der er mor til to mindre børn.
Ida Heinrich er uddannet som klassisk koncert-sangerinde. I øvrigt den første på Grønland. Men kemobehandlingen har sat en stopper for hendes sang-karriere.

Hun tog smertestillende tre gange dagligt for at udholde smerterne. Men efter forbønnen 15. april har hun ingen smerter.
– Jeg har det så fint og godt, og jeg kan mærke den ubetingede kærlighed, siger hun.

Ida Heinrich fra Nuuk har haft det godt siden forbønnen, selv om hun ikke har taget smertestillende. Her ses hun sammen med sine to børn.
40 grønlændere fra sygehjemmet

Det er formentlig Idas beretning, der har skabt så stor interesse blandt grønlændere.
Ved et møde i søndags i København Kristne Kulturcenter kom der 253 til forbønsmøde hos Hans Berntsen. Mange af deltagerne var grønlændere.

40 syge grønlændere kom samlet direkte fra det Grønlandske Patient Hjem.
– Næsten alle fik personlig forbøn, og mange åbnede hjertet for det nye liv i troen på Jesus, fortæller hans Berntsen.

Han noterer, at der var en med store smerter p.g.a. dårlige hævede knæ, som blev hjulpet. En anden havde smerter i alle knogler og led. En tredje havde smerter efter en brækket hals, og efter forbønnen var smerterne væk. En fjerde havde haft stærke smerter i knæene i mange år. Men smerterne forsvandt under forbønnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nye møder i Grønland

Interessen kan også skyldes, at der er arrangeret forbønsmøder i Grønland til juni. Det har åbenbart også skabt stor interesse hos mange grønlændere her i Danmark.
Hans Berntsen er inviteret til Grønland i juni. Fra den 22.-24. juni holder han møder i INO Kirken og Forsamlingshuset i Ilulissat, og derefter er der to møder den 28. og 29. juni i Godthåbhallen, Nuuk.

– Jeg er lidt bekymret for, om der er plads nok. Kirken i Ilulissat kan nok kun rumme 150 mennesker, og forsamlingshuset kan rumme nogle flere. Men med den store interesse der er nu, forventer jeg mange. Det er godt, vi har fået Godthåbhallen i Nuuk, konstaterer Berntsen.

Han har tidligere besøgt Grønland i 2002-2003. Dengang talte han udover Nuuk også i Uummannaq, Illilussat (Jakobshavn), Christianshåb, Holsteinsborg, Maniitsoq (Sukkertoppen) og udstederne Napasoq og Atamik.


Artiklen fortsætter efter annoncen: