12% af Nuuks befolkning til helbredelsesmøde

Den grønlandske frikirke, INO, holdt konference i Nuuk og møder med Hans Berntsen.

– Hvor tit hører man om at 11,8% af en bys befolkning har været til evangelisk møde med forbøn? spørger John Østergaard Nielsen, Nuuk.

Den sidste uge i juni oplevede han endnu et gennembrud i sin tjeneste, da hver 8. beboer i Nuuk deltog i de møder, som den fælles grønlandske frikirke INO arrangerede med Hans Berntsen som taler i forbindelse med INOs årlige sommerkonference.

Ca. 250 deltog i mødet på Sømandsshjemmet i Nuuk.

Ulla og John har været missionærer gennem 30 år på Grønland, og det har i mange år været et hårdt slid uden de store frugter. Men de seneste år er situationen vendt. Grønlænderne tager imod Jesus som aldrig før, og mange bliver sat fri af sygdomme og psykiske (åndelige) bindinger.

– Ugen startede den 25. Juni med velkomstmøde mandag aften, hvor konferencens tilrejsende ca. 200 deltagere var til stede. Der var gæstetalere fra Danmark. Peter Hedelund (fra efterskolen Euroclass) og Johannes og Else Marie Hansen, Apostolsk Kirke Aalborg, samt Gitte Jakobsen, leder af missionsgruppen Grønland i Apostolsk Kirke deltog som talere og undervisere ved stævnet. Der var også god undervisning ved grønlandske brødre, bl.a. Brian Wind, der er i fuldtidstjeneste i en rådgivnings- og rejsetjeneste, fortæller John Østergaard Nielsen til Udfordringen.

– Der var god undervisning, dejlig levende grønlandsk lovsang og flagning og engagerede evangeliske budskaber om aftenen. Torsdag blev en særlig dag, hvor INO holdt sin ”generalforsamling” midt i konferencen, fortæller John. Den dag overdrog han sekretærjobbet i INO til Nina Hjøllund (Maniitsoq) efter mange år på den post.

– Torsdag aften var det så Hans Berntsen, der var på programmet som taler. Der var ikke så lidt hype omkring Hans Berntsen og helbredelser, efter at den kendte grønlandske operasanger Ida Heinrich, var stået frem på Facebook og havde fortalt om sin forbøn hos Hans Berntsen og efterfølgende gode tid uden medicin, men med fred i hjertet! Og der kom mange mennesker til dette møde, som den nye præst i INO Nuuk, Appaleq Petersen, ledte.

Over 1000 forventningsfulde mennesker fyldte Godthåhallen torsdag aften. Næsten alle responderede på opfordringen til at modtage Jesus i deres hjerter, og så var der forbøn til ”den lyse morgen” – her går solen nemlig ikke rigtig ned om sommeren! Men mødet sluttede dog ved 23.30 tiden – og mange…. mange blev helbredt, fortæller John.

Fredag eftermiddag var den lovsangskoncert med et lokalt grønlandsk band fra Maniitsoq, Jens Gudstav Band, som leverede et brag af en meget salvet lovsangskoncert, der fik hele hallen til at synge med!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fredag aften var forventningen til Hans Berntsens møde også stor og fremmødet blev på ca. 600 mennesker. Der var igen mange, der tog imod Jesus – og der var mange synlige helbredelser.

Hans Berntsen blev inviteret på en sejltur med koncertsanger Ida Heinruich og hendes bror. Ida Heinrich var kræftsyg og opgivet af lægerne. Hun rejste til Danmark og blev bedt for ved to møder, hvor Hans Berntsen talte. Herefter kunne hun stoppe med at tage smertestillende piller, og hun har haft det godt siden. Hun håber, at kræften er forsvundet.

Efter konferencen, som sluttede fredag aften, var der arrangeret et forbønsmøde i Sømandshjemmet i Nuuk, hvor bestyrer Allan Majholm bød velkommen til mere end 250 fremmødte. Hele cafeen var fyldt, det samme med receptionen og langt ud på gaden foran Sømandshjemmet. Så det er ikke svært at få mennesker til evangelisk møde i Nuuk – og i Grønland i disse år! konkluderer John.

Flere i Grønland blev velsignet under konferencen, idet Inuunerup Nipaa 88,5 mHz (den lokale kristne radio) sendte live fra møderne og lavede live interviews med mennesker, der havde oplevet helbredelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efterfølgende afholdt INO Nuuk en såkaldt ”følge-op-aften” i kirken, hvor 50 mødte frem – heraf var 25 helt nye deltagere, som havde mødt Jesus på møderne i hallen. Her var der tid til undervisning om frelsen, og til at svare på spørgsmål og lytte til flere vidnesbyrd om stærke helbredelser.

– Når vi nu går på gaden i Nuuk, møder vi mange smilende og glade mennesker der hilser, mennesker som jeg ikke kendte før, men som lige havde været forbi hallen til helbredelsesmøderne! slutter John Østergaard Nielsen sin rapport fra Nuuk.

Ulla og John rejser fra Nuuk den 15. August. Og denne gang på en enkeltbillet – efter 30 år i Grønland.

Ca. 1000 grønlændere var mødt op i Godthåbhallen til mødet med Hans Berntsen.