Evaluering: Plus-Oase var en succes

Næsten alle de 120 deltagere gav i evalueringen udtryk for meget stor begejstring.

Lejren blev holdt på og omkring Rudehøj Efterskole.

For første gang blev der arrangeret en uges Plus-Oase sommercamp i uge 27. Det var på og omkring Rudehøj Efterskole – og lejren var en stor succes, som nu skal gentages.

En gruppe kristne ledere med forbindelse til Dansk Oase arrangerede i uge 27 på egen hånd en uges sommerlejr på Oase-bevægelsens efterskole Rudehøj. Initiativtageren var Verner Andersen, Silkeborg, der plejer at stå for en årlig Voksen Oase-weekend om vinteren. Han følte sig ledt af Gud til at arrangere en hel uges lejr samme sted.

Small is beautiful

Idéen var at lave en mindre lejr end den store SommerOase, der efterhånden samler over 3.000 faste deltagere, samt 2.000 gæster i uge 28 eller 29. Men netop de store forhold, de mange tilbud og de mange mennesker tiltaler ikke alle. Nogle foretrækker en mindre lejr, hvor de måske kommer tættere på hinanden, og hvor man er mere fælles om det hele.

Desuden valgte man på lejren bevidst at nøjes med en stille form for lovsang, der mere lignede fællessang end professionel optræden. Det var især danske, kendte lovsange, man sang – sange, som mange af deltagerne huskede fra den åndelige fornyelse i 1970’erne og 80’erne.

Men det var ikke nostalgi det hele. Forkyndelsen var både nutidig og relevant, og deltagerne fik også selv mulighed for at komme frem med vidnesbyrd om oplevelser og profetiske ord. Der var undervisning i nådegaver ugen igennem. Og nådegaverne blev også afprøvet. Flere oplevede således en overnaturlig helbredelse på lejren.

Bergur Skovgaard gav en jordnær og inspirerende introduktion til tungetalens nådegave.
Spændende talere

Blandt talerne var den nordjyske verdensevangelist Per Hyldgaard, der holdt en spændende tale om de store kampagner, danskerne er involveret i i Elfenbenskysten. Her er det lykkedes at bryde den uhyggelige magt, som woodoo-religionen har udøvet. Tusinder har taget imod Jesus ved disse kampagner, hvor der også er sket mange helbredelser.

Selv om det var en Oase-lejr var både deltagere og talere tværkirkelige. Til at undervise om tungetale havde man inviteret præsten Bergur Skovgaard fra pinsekirken i Aarhus. Han underviste bibelsk om tungetalens nådegave på en ikke-indforstået måde, så det hjalp mange til at forstå og turde bruge denne nådegave.

Til at undervise og praktisere helbredelse ved bøn havde man inviteret tidligere indremissionær Ingrid Markussen, der gav eksempler på helbredelser og selv bad for syge sammen med en gruppe forbedere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mogens Svendsen måtte en tur på sygehuset efter et ildebefindende i varmen.
Taler kom på sygehus

Tidligere sognepræst Christian Svendsen, der sammen med sin hustru Helene underviste i nådegaver om formiddagen, fik desværre et alvorligt ildebefindende, så han måtte indlægges. Der blev bedt for ham på lejren, og krisen drev over, så han senere kunne overføres til Herning Sygehus.

Blandt de øvrige talere var Helge Pahus, Karlslunde, Bess Serner, Alpha, Hans J. Krarup og Mark Bradford fra Kildegården, Henri Nissen, Udfordringen, og Christina Leinum, Den Internationale Kristne Ambassade. desuden medvirkede koret Evangeliets Gyldne Sange en enkelt dag med både sange og vidnesbyrd.

Lejren blev meget vellykket, hvis man skal tro de evaluerings-skemaer, som de ca. 120 deltagere udfyldte bagefter. Og de frivillige arrangører er allerede i gang med at finde et sted, hvor Plus-Oase kan holdes næste år. For Rudehøj Efterskole er allerede udlejet til en tysk kirke i fire uger næste sommer, så der skal findes et andet sted, fortæller Verner Andersen. 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mere på hjemmeside: Plus-Oase.dk