Politiker truet for at støtte Israel

Henrik Sass Larsen (S)

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen udtrykker i sin nye debat-bog støtte til staten Israel. Men et Facebook-opslag førte til så mange trusler, at han måtte slette det.

Det skriver Ordet og Israel i en artikel om danske politikeres forhold til Israel.
Blandt de forholdsvis Israel-venlige politikere er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Alligevel vil hans parti ikke bakke op om Dansk Folkepartis forslag om at stoppe al støtte til Det Palæstinensiske Selvstyre.

I den modsatte ende af det politiske spekter er Enhedslisten, som med Christian Juhl i spidsen er en ihærdig kritiker af Israel, skriver Ordet og Israel.

Truet på livet

Henrik Sass Larsen har tidligere i år fået stor kritik, efter at han i debatbogen ”Exodus” bød Israel velkommen i EU og NATO. Han har også beklaget, at venstrefløjen hele tiden bruger Israel som syndebuk i forbindelse med konflikterne i Mellemøsten.
Samtidig har han efterlyst en mere direkte opbakning til Israel fra centrum-venstre.

Den tidligere erhvervsminister, som også har været gruppeformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe, skrev en lykønskning til Israel i forbindelse med statens 70 års jubilæum tidligere i år.
Det førte til hårde verbale angreb, og han blev bl.a kaldt ”en skændsel for Danmark”. Samtidig fik han så mange personlige trusler, at han efterfølgende fjernede lykønskningen fra sin Facebookside skriver Ordet og Israel.