20 år med bibelhistorier og hoppeborge i DFS

Konsulent Rudolf Larsen kan fejre jubilæum i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Rudolf Larsen formidler bl.a. udleje af en hoppekirke til kirker og andre organisationer. Foto: DFS.

 

Den 1. august 2018 kunne Rudolf Larsen, Agerskov, fejre to årtier som konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), hvor han bl.a står for legeudstyret. Og han er faktisk selv lidt af et legebarn.

Ti måneder om året, fra marts til oktober, er Rudolf på farten med Evigglad, der er DFS’ “Club Cool på hjul”. Evigglad er et projekt, der kommer ud med bl.a. hoppeborge, trylleri og bibelhistorier, dels for at gøre opmærksom på en eksisterende kirke- eller børneklub, dels for at hjælpe med opstart af nye klubber.

– Det giver masser af positiv respons fra lokale, når vi kommer ud og sætter gang i en sjov dag for børnene, fortæller Rudolf.

Vil pege på Jesus

Rudolf ønsker egentlig ikke så meget opmærksomhed omkring sig selv.

– Det vigtigste for mig er at pege på Jesus. Jeg skal ikke være i centrum, det skal han, siger Rudolf. Det er rigtig stort for mig at se børn blive fanget af en bibelhistorie. Når jeg kan se, at de ser et glimt af, hvem Gud er, så føler jeg, at jeg har gjort mit arbejde godt, fastslår han.

Hoppekirke til leje

Fra 2018 er der kommet en stor hoppekirke med i porteføljen af udstyr, som klubber og kirker kan leje. At holde styr på hoppeborge, biler og udlejning kræver et overblik, som Rudolf bl.a. har fra syv års erfaring som værkfører.

Rudolf er gift med Elin, og de har fire børn sammen, som alle er fløjet fra reden på gården i Agerskov.
I fritiden holder han af at køre motorcykel og arbejde i værkstedet for at få gamle ting til at fungere igen på skøre og sjove måder. Det gælder alt fra gamle traktorer til små stykker mekanik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familieaftner med indhold

Rudolf er kendt for både humor og skæve vinkler. Det mærker de bl.a. til familieaftener i missionshuse, hvor han kan samle hele familien om at lave sjove ting med udgangspunkt i en pointe fra en bibelhistorie.

– Jeg kan lide at holde familieaftener, fordi det er en god måde at samle hele familien på, understreger konsulenten.

Han har kontakt med cirka 30 klubber og nyder at komme på besøg og møde ledere og børn. Rudolf nyder også at være tæt på børnene, formidle og skabe gode relationer på mange af Søndagsskolernes lejre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det bedste jeg ved, er at gøre børn glade og fortælle dem om Jesus.