Aretha Franklin gav Gud æren for talentet og 70 års karriere

Sangerinden Aretha Franklin begyndte allerede som tiårig at synge solo i sin fars kirke i Detroit.

Sangerinden Aretha Franklin, 76, som døde af kræft i sit hjem i Detroit den 16. august, var en af musikhistoriens største kvindelige kunstnere. Hun begyndte at synge som barn i sin fars kirke.

Aretha Franklin modtog 18 Grammy Awards og havde før sin død solgt 75 millioner albums verden over. Hun blev den første kvinde i the Rock and Roll Hall of Fame, og Rolling Stones omtalte hende i 2012 som ”den største sanger nogensinde”. Sammen med legenden Elvis Presley, (der også døde den 16. august for 41 år siden), blev hun også indsat i The Gospel Music Hall of Fame.

Da sangerinden var fem år, flyttede familien flyttede til Detroit. Hendes far var en populær præst i Detroit’s New Bethel Baptist Church, hvor blandt andet Martin Luther King Jr., Jackie Wilson, Sam Cooke og gospelsangeren Mahalia Jackson kom på besøg.

Aretha Franklin udgav sit første gospel album som 14-årig. Da var hun allerede mor til to børn.Men det hindrede ikke karrieren, som efterhånden skiftede til verdslig musik. Hun glemte dog aldrig sine kristne rødder, fastlår evangelisten Franklin Graham:

– Hun sagde engang: ”Det at være en sanger er en naturgave. Det betyder, at jeg i størst muligt omfang bruger den gave, Gud gav mig. Det er jeg lykkelig for”, udtaler Franklin Graham i et mindeord.

Også præsident Trump har i et tweet hyldet sangerinden og hendes ”gudgivne stemme”.

Aretha Franklin skal begraves i Detroit den 31. august.