Britisk toppolitiker hædrede München-terrorister i 2014

Jeremy Corbyn lagde en krans for en af terroristerne bag massakren ved OL i 1972.

Jeremy Corbyn vil ikke undskylde sin tilstedeværelse ved mindesmærket for Sorte September.

Den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn, bliver igen beskyldt for antisemitisme efter afsløringer af, at han i 2014 lagde en krans ved et tunesisk mindesmærke for terrorister med forbindelse til München-massakren.

Under angrebet mod den israelske OL-by for 46 år siden blev 11 israelske sportsfolk brutalt tortureret og myrdet af palæstinensiske terrorister.

Twitter-konfrontation

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har på Twitter kritiseret Corbyns deltagelse i mindeceremonien i Tunesien, skriver Sky News. Corbyn har ud over at hædre en antisemitisk terrorist også fremsat uhyrlige beskyldninger mod Israel.

Kransenedlæggelsen og Corbyns sammenligning af Israel med nazisterne ”kræver utvetydig fordømmelse fra alle – venstre, højre og alt derimellem,” skriver Netanyahu.

Corbyn, som i første omgang benægtede

– Corbyns handling kræver utvetydig fordømmelse fra alle politiske fløje, mener Banjamin Netanyahu.

anklagerne, har nu måttet indrømme, at han i 2014 deltog i mindeceremonien for terrorister med forbindelse til München-massakren.

Afsløret af fotos

I forrige weekend bragte avisen The Daily Mail fotos af Corbyn, som lagde en krans ved gravene for medlemmer af Sorte September – den terrorgruppe, som i 1972 torturerede og myrdede deres 11 israelske gidsler samt en tysk politibetjent.

Labour-lederen havde tidligere hævdet, at han var på kirkegården for at mindes ofrene for et israelsk angreb mod PLO i Tunesien i 1985. Men Daily Mail kunne ved hjælp af fotos af begivenheden og Corbyns placering på kirkegården afsløre, at han faktisk havde stået ved en mindetavle for medlemmer af Sorte September.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forrige mandag indrømmede Corbyn så, at han havde lagt en krans til ære for dem, ”der blev dræbt i Paris i 1992”. Blandt disse var en embedsmand fra PLO, Atef Bseiso, som Israel har anklaget for at hjælpe med planlægningen af München-massakren. Atef Bseiso blev skudt og dræbt uden for et hotel i Paris i 1992.

”Jeg var til stede, da den (kransen) blev lagt. Jeg mener ikke, at jeg reelt var involveret i det,” sagde Corbyn til pressen.

“Jeg var der, fordi jeg ønskede at se et passende mindesmærke for alle, som er døde i en hvilken som helst terrorhandling uanset hvor, fordi vi skal gøre en ende på det,” tilføjede Corbyn. Han betegnede dermed Mossads angreb på en terrrorist som en ”terrorhandling”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Islamister i Parlamentet

Ifølge The Daily Mail har Jeremy Corbyn tidligere vist sine antisemitiske sympatier bl.a. ved at invitere en gruppe på mindst fire islamister ind i det britiske parlament. Det skete i foråret 2015, et halvt år før Corbyn blev Labours leder.

Blandt de besøgende islamister var der en, som havde ledet en boykot mod mindedagen for Holocaust – og opfordret til angreb mod den britiske flåde, hvis denne skulle prøve at hindre våbenleverancer til terrorgrupper i Gaza.

Et israelsk nyhedsmedie, i24News, oplyser, at Corbyn også skal have sendt spindoktor Seamus Milne på hemmeligt besøg hos Hamas i Ramallah i 2010 – i modstrid med parlamentets regler.

Antisemitisme i Labour

Corbyns seneste udtalelser har vakt stor vrede i jødiske grupper. De anklager samtidig Corbyn for at have tilladt antisemitisme at få grobund i arbejderpartiet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der har de seneste år været en række antisemitiske partimedlemmer i Labour.
I maj 2016 suspenderede partiet således parlamentsmedlemmet Naz Shah på grund af antisemitiske påstande i medierne.

Hun havde ved flere lejligheder hævdet, at der var en kobling mellem Islamisk Stat og Israel. Ligesom andre i Labour spredte Naz Shah anti-israelske konspirationsteorier – og har endda opfordret til etnisk udrensning af jøder fra Israel. Hun har også sammenlignet Israel med Nazi-Tyskland.

Der findes dog også andre holdninger inden for partiet.

”Det at være ’til stede’ er det samme som at være involveret…Hvor er undskyldningen?” spørger Labour-politiker Luciana Berger i en kommentar til Corbyns kransenedlæggelse.

Disse 11 israelske atleter blev brutalt myrdet af den palæstinensiske terrorgruppe Sorte September under OL i 1972.