Tværkulturel konsulent fylder 50

Claus Kristensen

Claus Kristensen, Græsted, som er tværkulturel konsulent for Luthersk Mission, fylder 50 år den 30. august.

Claus Kristensen blev uddannet Skov- og Landskabsingeniør og tog senere en treårig missions-teologisk uddannelse på LMs daværende Missionsskole i Hillerød.

Efter forskellige ansættelser i LM blev han i 2005 udsendt til Jerusalem for organisationen Ordet og Israel. Fra 2009-2014 var han udsendt af LM til studenterarbejde i Phnom Penh i Cambodja.

Siden 2015 har han som tværkulturel konsulent øst for Storebælt bygget bro mellem nydanskere og etniske danskere. Det sker fx gennem udflugter, fællesskabsmiddage og andre aktiviteter, hvor han også er med til at styrke den kristne tro blandt flygtningene og indbyde dem til fællesskab med andre kristne.

I Græsted har flere missionsforeninger og kirker i byen således oprettet et cykelværksted, hvor flygtninge kan komme og få repareret eller byttet en cykel og få en snak med de frivillige. Dette initiativ er tænkt som en hjælpende hånd til nydanskerne. Samtidig fremmer det kontakten mellem de lokale og de nye tilflyttere.