Direktøren blev udfordret

Administrerende direktør i bygherrerådgivning fandt stor inspiration på verdens største lederkonference i Chicago.

Ulf Christensen, administrerende direktør i bygherrerådgivningsfirmaet Kuben Management, deltog for første gang på lederkonferencen GLS i Chicago, og var begejstret.

Ulf Christensen brænder for at give folk gode huse at bo og arbejde i. Han er administrerende direktør i bygherrerådgivningsfirmaet Kuben Management. De skaber rum for nutidens behov til mennesker, og det har han 200 ansatte spredt ud over hele landet til at hjælpe med.

Midt i august trak han stikket nogle dage, og tog til Global Leadership Summit i Chicago, USA. Det er verdens største lederkonference, der også kommer til København sidste fredag-lørdag i oktober og til Århus første fredag-lørdag i november.

”Vi har noget i Danmark, der minder om GLS. Men det er ikke så stort og professionelt sat op som her”, beretter Ulf Christensen, da jeg møder ham i en pause mellem sessionerne mellem de 10.000 deltagere i Willow Creek Community Church’s kæmpe bygninger en times kørsel udenfor Chicago.

”Det har været et fantastisk set up, perfekte omgivelser, enormt effektivt, dygtige indlægsholdere og alt fungerer optimalt.”

På verdensplan deltager over 400.000 ledere i 1375 byer fordelt på 128 lande, og konferencen bliver oversat til 60 sprog.

”Det er første gang jeg oplever Global Leadership Summit. Jeg blev inviteret af en af mine medarbejdere, og det har været en fantastisk oplevelse. Her i Chicago bliver vi også flyttet mentalt. Det er en helt anden setting, så vi bliver nødt til at åbne op, fordi kulturen her gør at vi åbner os mere.” fortæller han.

Service som kultur

”Vi er 4 medarbejdere afsted fra Kuben Management. Det er godt, fordi vi får noget at tale om, når vi kommer hjem. Dialogen om hvad vi har oplevet og set bliver en fælles reference, hvor vi drøfter hvilke vinkler der og foredrag der passer bedst på os. Og der må jeg sige at restaurationskædeejer Danny Meyer var fantastisk inspirerende”, fortæller han med stor passion fra en af gårsdagens sessioner.

”Meyer havde startet denne restaurantkæde som en servicevirksomhed, og det talte lige til os, fordi han tager fat i noget der er svært i mange virksomheder. Den globaliserede virksomhed kan let kopieres.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men det kan kultur ikke. Derfor gav han os udfordringer på, hvordan vi får skabt vores unikke kultur, og hvor langt vi skal gå. Det var enormt inspirerende,” beretter den administrerende direktør.

Hjælp til det komplekse

Men Ulf Christensen trækker flere sessioner frem.

”Det er svært at nøjes med at fortælle om et foredrag, fordi der var så mange gode. Simon Sinek var fantastisk. Og så fortalte David Livermore om kulturel mangfoldighed. Det er et meget vanskeligt emne, men vi fik det grebet an på en spændende måde,” refererer direktøren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hjemme i Kuben Management opstår der også forskellige kulturer på tværs af landet. Vi må have øje på, hvordan de forskellige kulturer/afdelinger arbejder. Vi bevæger os i en verden, der får en større kompleksitet. Derfor skal de opgaver, vi skal løse, have mange flere ind over”, mener Ulf Christensen. Han kommer ikke selv fast i kirken, og derfor slutter jeg med at udfordre ham på, hvad han tænker om, at konferencen har rødder i kristne værdier:

”Det kirkelige islæt har passet fint. Det primære fokus på Global Leadership Summit har været lederskab, og derfor har jeg ingen problemer med at der indimellem kom et kristent udtryk. Det har ikke virket hæmmende på en god konference, og slet ikke afskrækkende. Tværtimod er den religiøsitet, der ligger i dette koncept, meget åben og ikke missionerende. Alle er velkomne”, slutter Ulf Christensen.

Læs mere om konferencen i Danmark på www.gls2018.dk