Genbrugsbutik solgte for 12.000 på to timer

Mission Afrika Genbrug Vojens har firedoblet lokalearealet. Folk stod i kø på åbningsdagen.

Over 100 mennesker strømmede til, da Mission Afrika slog dørenen op til sin nye genbrugsbutik i Vojens.

– Det er helt fantastisk! det er helt fantastisk!

Tidligere sognepræst Johannes Jehøj Madsen kan næsten ikke få hænderne ned. Som formand for Mission Afrika Genbrug i Vojens har han travlt med at lange varer over disken til de langt over 100 mennesker, der strømmede ind i butikkens nye lokaler på åbningsdagen den 13. september.

– 50 mennesker stod udenfor og ventede på at komme ind, før vi åbnede klokken 10. allerede klokken 11 havde 100 mennesker været inde i butikken, og i løbet af de to første timer havde vi solgt for omkring 12.000 kroner, fortæller han.

Og der var nok varer at tage af. Mission Afrika Genbrug Vojens har nemlig firedoblet kapaciteten med de nye lokaler. Før havde de 225 kvadratmeter til rådighed i alt, nu har de 1.000.

Kan I fylde de store lokaler ud?

– Ja, lokalerne har i hvert fald været fyldt. Folk har jo været inde og købe en masse nu. Men ja, vi skal nu holde lokalerne fyldt med gode varer! fortæller Johannes.

Hvordan føles det, at pengene går til de fattige i Afrika?

– Det er fantastisk! Og det er jo hovedsagen. Medarbejderne gør et stort arbejde, og vi er glade for alle, der indleverer varer, og alle, der køber dem. Det er jo alt sammen med til, at endnu flere mennesker kan blive hjulpet, slutter Johannes Jehøj Madsen.
Dagens salg sluttede på kr. 19.211,-.


Artiklen fortsætter efter annoncen: