Tryllekunster skal formidle evangeliet på Bornholm

Den 1. november begynder Morten Nørgaard i en nyoprettet stilling som konsulent for søndagsskolerne og IMU på Bornholm.

– Det er superdejligt, at vi nu får en konsulent til Bornholm, en der har fået kaldet til at fortælle børn og unge om Jesus. Det er vigtigt, at vi er til stede der, siger Steen Møller Laursen, landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Med nyansættelsen går DFS og Indre Missions Ungdom (IMU) for første gang sammen i ny fælles satsning, hvor DFS får 75% af Mortens arbejdstid og IMU får 25%. Ansættelsen løber over fem år med mulighed for forlængelse. Det er det eneste sted i landet, at de to organisationer laver en fælles stilling.

Vil bygge bro fra børne- til teenagearbejdet

Morten, som bor i Kragelund ved Silkeborg, var først landmand, derefter arbejdede han med autistiske børn og handicappede. I 2013 blev han færdig som pædagogisk assistent. Han siger om sin nye stilling:

– Netop det at bygge bro mellem børne- og teenarbejdet hænger frygtelig godt sammen. Det er godt at tænke organisationerne sammen, så barnet i børneklubben naturligt går videre over junior- og teenklubben til ungdomsarbejdet.

Niels Hankelbjerg Mortensen der er landsleder i IMU, er helt enig.

– Det bliver rigtig spændende at følge, fastslår han. ”DFS og IMU er mere end bibelhistorier for børn og hyggeligt samvær for de unge, det er at give dem noget livsændrende. Et mere sammenhængende forløb kan forhåbentlig være med til, at de unge lærer Gud bedre at kende – og ikke mindst holder fast i ham.”

Diakonal pædagog

Morten begyndte i 2001 en landbrugsuddannelse, men arbejdslivet fik allerede i 2003 en diakonal drejning, først som ansat på Soldaterhjemmet i Vordingborg, siden i forskellige stillinger, hvor han bl.a. har arbejdet med autistiske børn og handicappede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2013 blev Morten færdiguddannet pædagogisk assistent og har siden da været ansat som støttelærer på Stubbekøbing Efterskole, hjemmevejleder på bofællesskabet Skærvebo i Løsning og pædagogisk assistent i Børnehaven Krokushaven i Horsens.

I en mellemliggende periode, fra 2007, var Morten 3-årig missionærmedhjælper i Indre Mission, hvor han arbejdede med kristent børne- og ungdomsarbejde. Dermed har han erfaring med meget af det, han nu skal i gang med.

– Min oplevelse af DFS og IMU er, at det er et kanongodt arbejdsfællesskab. Det er virkelig unikt, og det tiltrækker mig meget. DFS har også mange gode materialer, som jeg gerne vil være med til at udbrede på Bornholm. I begyndelsen vil jeg besøge klubber og skabe tillid til mig, så man kan gå til mig som ressourceperson, siger Morten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Morten Nørgaard ser frem til at bruge sine evner som tryllekunstner i sit nye arbejde. Morten er gift med Bettina, og de har børnene Mathias på 4 år og Matilde på 1 år.
Jæger og tryllekunstner

Det er vigtigt for den nye konsulent, at de frivillige har det godt og vokser med opgaverne. Han har taget en kortere sjælesorgsuddannelse og vil gerne lægge øre til, når tingene gør ondt.

I begyndelsen vil Morten således bruge tid på at lytte til de frivilliges behov. En af de opgaver, han glæder sig til, er de forskellige lejre, hvor han skal koordinere frivillige opgaver.

– Som naturmenneske kunne noget med naturen sagtens være en mulighed for et lejrtema, men særligt glæder jeg mig til at få idéer sammen med lederne, til at inspirere, blive inspireret og bare have det sjovt sammen med børnene, fortæller Morten, som foruden at være jæger både på land og på hav også er ivrig lystfisker.

Morten har været tryllekunstner i mange år og har for nylig tryllet for 200 mennesker i en børnehave. Tryllekunsten begyndte sammen med tidligere børnekonsulent Keld Hansen på Sjælland, da han var ansat som volontør i IM. Dengang tryllede Morten til højtiderne. Siden var han i lære hos Kurt Flemming, der har været Pjerrot på Bakken i over 20 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søger hus på Bornholm

Morten blev i 2008 gift med Bettina, der er sosu-assistent. Hun er bornholmer, og familien håber, at netværket på øen nu vil hjælpe dem med at finde både et hus til leje og en institution til børnene Mathias og Matilde. Bettina søger samtidig arbejde, og Morten vil gerne gå på jagt. Familien søger et hus med lidt have, gerne på landet.

I sin fritid elsker Morten Nørgaard at være sammen med familien, gerne i zoo eller sammen til Disney Sjov.