Kristent bofællesskab blev til ved et mirakel

Bofællesskabet Rønnevænget i Haderup er nu et fælles hjem for seks kristne.

Ejerne af bofællesskabet Rønnevænget er Torkil og Lisbeth Brogård (Lisbeth i kørestolen) samt Rita Bønsøe.

Bofællesskabet Rønnevænget i Haderup, mellem Skive og Herning, har nu eksisteret i godt fire år. Her fortæller Rita Bønsøe, hvordan det hele begyndte.

– Tanken om bofællesskab blev skabt, da mine forældre blev gamle, og min far skulle på plejehjem. De skulle adskilles efter et langt ægteskab, fordi der ikke var plads til begge to på plejehjemmet. Det smertede både mine forældre og mig.

Ønsket om et sted, hvor folk kan blomstre op

Dernæst har jeg mødt så mange mennesker, som lider på forskellig vis af forskellige årsager. Der er ensomme, syge, handicappede, enker eller bare mennesker, som ingen venner har, som spiser i ensomhed, som ingen kristne har at bede eller være sammen med, og som ingen steder kommer.
Så derfor måtte et bofællesskab kunne løfte mennesker op, så de blomstrer og bliver forvandlet sammen med andre kristne.

En dag jeg var sammen med Torkil og Lisbeth Brogård, luftede jeg mine tanker omkring bofællesskab for kristne. Det viste sig så, at Torkil havde båret på samme vision, siden han var ung, men omstændighederne havde forhindret ham i at føre det ud i livet.

Jesus i centrum

Vi arbejdede derfor videre med tanken og lagde planer og talte om formålet med stedet, og at Jesus skulle være centrum.

Det skulle være et sted med mange lejligheder og et fællesrum og andre faciliteter, hvor mennesker kunne leve privat side om side og samtidigt være i et fællesskab, hvor vi kunne hjælpe hinanden på forskellig vis og have et åndeligt fællesskab og et spisefællesskab.

’Du skal være oldfrue’

Gennem en længere søgning efter egnede bygninger i Holstebro var jeg en aften til et møde i et privat hjem. Midt under bønnemødet kom en ”bror” over til mig, han havde fået en profeti til mig. Han syntes, det var et underligt budskab, han skulle bringe, og forstod ikke noget af det.

Budskabet lød: ”Det skal være udenfor ringvejen” og ”du skal være oldfrue” og han sagde også andre ting, som efterfølgende er gået i opfyldelse. Han vidste ikke, jeg arbejdede med bofællesskab, og han vidste ikke, hvad en oldfrue var. Han spurgte, om det gav mening.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg blev virkelig glad og forstod nu, at bygningerne ikke skulle findes i Holstebro, men uden for ringvejen. Jeg er så taknemmelig for, at min ”bror” var lydig og bragte mig budskabet.

Det perfekte sted

Senere ringede en ”søster”, og gjorde mig opmærksom på, at det gamle plejehjem med omkringliggende ældreboliger i Haderup var til salg. Torkil og jeg fik straks et møde med ejendomsmægleren i stand. Bygningerne var bare lige DET, vi ønskede. Det var perfekt til formålet, men alt for dyrt, så vi forlod stedet med nedtrykt pande og måtte sige nej tak.

Et år senere ringede ejendomsmægleren og spurgte, om vi stadig var interesseret i Rønnevænget. Prisen var nu næsten halveret, og ejerne syntes godt om vores projekt og ville gerne sælge til os.
Og mens vi var i forhandling, skete det, at Torkil blev vækket en nat (jeg er ret overbevist om, at det var Helligånden), hvorefter han havde en meget tydelig sætning i tankerne, som lød: ”Undersøg varmeforbrug!” Vi fik efterfølgende varmeregnskab fremskaffet, og det viste sig, at forbruget var enormt stort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi meddelte ejendomsmægleren, at vores økonomi aldrig ville klare det i hverdagen, hvorefter han opfordrede os til at udregne pris på renovering af varmeanlægget mm. Vi fremlagde et afslag på 800.000. Sælgeren godkendte, og vi stod med købskontrakten forår 2014 med et samlet afslag på knap. 3 mill. Det var vildt, og vi kunne næsten ikke tro, det var sandt.

Plads til stævner

Renoveringen stod på et års tid fra forår 2014, og vi er nu 6 kristne, som har fællesskab hver dag. Vi glæder os over, hvordan Gud ledte os til Haderup, og hvordan Han banede vejen på mirakuløs vis. Al ære til Jesus.

Da et par lejligheder endnu ikke er udlejet, samt en kæmpe ubrugt stue, ønsker vi at udleje det til møder eller weekendstævner mm.

Jesus Center i Thisted har netop benyttet sig af muligheden, hvor de vil holde mini bibelskole (på dansk) en weekend i oktober med mulighed for overnatning, slutter Rita Bønsøe.


Artiklen fortsætter efter annoncen: