Kristent forlag fylder 150 år

Forlaget Lohse, som udgav ”Kærlighedens 5 sprog”, fylder 150 år.

De vigtigste bøger er dem, som hjælper mennesker til tro eller til at blive bevaret i
troen, siger forlagsredaktør Jacob Bank Møller til Impuls.

Den 1. oktober 1868 regnes som fødselsdag for Forlagsgruppen Lohse, eller mere præcist: Lohse-brandet i forlagsgruppen. Jubilæet fejres med en reception om eftermiddagen den 28. september.

Den 1. oktober 1868 begyndte boghandler Fr. Bertelsen som Indre Missions forretningsfører. En af hans opgaver var at tage sig af Indre Missions bogforlag.

Navnet Lohse stammer derimod fra boghandler Ole Lohse, som i 1914 blev forretningsfører og fik ansvaret for forlaget.

35 nye bøger om året

I 1930’erne var O. Lohses Forlag, som det hed dengang, Danmarks næststørste forlag. Det er det ikke længere, men forlaget, der senere bare blev kaldt Lohse eller Lohses Forlag, placerer sig med ca. 35 nyudgivelser om året stadig pænt i gruppen af mellemstore forlag i Danmark.

En af de senere års markante udgivelser er “Kærlighedens 5 sprog” af Gary Chapman. Bogen, der anbefales af mange parterapeuter, er siden 1999 blevet solgt i over 35.000 eksemplarer.

Men bogudgivelserne spænder vidt. Fra billedbøger for børn til teologisk faglitteratur, og derimellem bl.a. romaner, andagtsbøger og bøger om aktuelle etiske emner og livet som kristen.

Forlagsgruppen Lohse har i alle årene ønsket at dele den kristne tro med mennesker ud fra det samme trosgrundlag som folkekirken, dvs. Bibelen og den evangelisk-lutherske bekendelse. Målgruppen er både dem, der har levet som kristne i mange år, og dem, som kun kender lidt til kristendommen.

Indre Missions forlag blev opkaldt efter boghandler O. Lohse, som blev forlagsleder i 1914.
Forlagsgruppen

De seneste 12 år er der sket en stor udvikling af forlaget, idet flere mindre forlag er lagt ind under det, der siden 2006 kaldes Forlagsgruppen Lohse. Ud over Indre Mission, som ejer forlaget, er Forlagsgruppen forlag for fire kirkelige foreninger og uddannelsesinstitutioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dermed har Forlagsgruppen en bred berøring med det aktive kirkeliv i Danmark og med en stor trofast kundekreds, som er med til at ruste forlaget til fremtidens udfordringer for bogbranchen.

Forlagsgruppen Lohse
Redaktion, markedsføring, ekspedition og lager har adresse i Indre Missions Hus i Fredericia. Her er der 8 ansatte.

Omsætning i 2017: Godt 9 mio. kr. fordelt på godt 80.000 solgte titler.
Forlagsgruppen har brands’ene Lohse, Fokal, Kolon, LogosMedia, Credo og Refleks Musik og har 370 egne bogtitler på lager foruden e-bøger og lydbøger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:C.S. Lewis’ Narnia-serie udkom første gang i 1968 på Frimodts Forlag, som var ejet af Lohses Forlag.

’Børnenes Bibelbog’ er siden 1960 solgt i mere end 145.000 eksemplarer.

’Gud, hvorfor sover du?’ fra 1987 af Leif Andersen, er nu udgivet i Norge, Sverige, Finland, Estland og Rusland.