MF-lærer forsvarede ph.d. i Oslo

Klaus Wibe forsvarer her sin ph.d. på MF i Oslo. Emnet er sammenhængen mellem troen og Helligåndens gave hos apostlen Paulus og filosoffen Filon ud fra patriarken Abrahams historie.

Adjunktvikar Klaus Vibe fra Menighedsfakultetet i Aarhus forsvarede den 3. september sin ph.d.-afhandling i Paulus’ teologi.

Ph.d.-forsvaret fandt sted på ’MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn’ i Oslo, hvor Klaus Vibe har været indskrevet som ph.d.-studerende.
Klaus Vibes afhandling hedder: The Spirit of Faith: A Comparative Study of Philo’s and Paul’s Reading of the Abraham Story.

Den behandler med afsæt i Det Gamle Testamentes beretning om Abraham Paulus’ og Filons syn på sammenhængen mellem troen og Helligåndens gave.

Filon er en jødisk filosof, der levede samtidig med apostlen Paulus i det første århundrede.

Ros fra opponenterne

Opponenterne til ph.d.-forsvaret i Oslo var professor John M. G. Barclay fra Durham i England og lektor ph.d. Gitte Buch-Hansen fra Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet. Klaus mødte stor anerkendelse for sin forskning og bestod sit 3 timer forsvar på fornemste vis.

Klaus Vibe er til daglig forsker og underviser i Det Nye Testamente på MF i Aarhus, som uddanner teologiske bachelorer på folkekirkens trosgrundlag. Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen udtaler:

”På Menighedsfakultetet sigter vi efter at skabe en tydelig sammenhæng mellem den akademiske uddannelse og den kirkelige virkelighed, som vore teologer efterfølgende skal virke i.

Med flere års præsteerfaring bag sig og den nyerhvervede ph.d.-grad besidder Klaus Vibe optimale kompetencer som teologisk underviser og har potentiale til at blive en kompetent forsker på højt akademisk niveau.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Klaus Vibe giver en kort indføring i sin ph.d.-afhandling i september-nummeret af MF-bladet.