Konsulent med hjerte for dem, de andre ikke vil lege med

Michael Nørgaard er konsulent i DFS og brænder for, at de frivillige bliver rustet til deres opgaver.
Foto: DFS

Michael Nørgaard, som er konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS), fyldte 40 år den 11. oktober.

– Jeg startede selv i børneklub som barn, og da jeg blev for gammel til det, fortsatte jeg som ung leder, både på lejr og i klub. Senere blev jeg lejrchef på forskellige lejre på Sjælland og var formand for Sorøkredsen, dengang den var der, fortæller Michael Nørgaard.

Før sin ansættelse i marts 2016 som konsulent i DFS havde han i en årrække været fritidskonsulent samme sted. Organisationen, som har over 300 klubber, har landskontor i Fredericia.

Plads til dem, de andre ikke vil lege med

Michael har en særlig forkærlighed og evne til at indgå i relationer med dem, de andre ikke vil lege med. Diagnoser eller ej, så er der nogle børn, der fylder mere i en klub, og det kan de frivillige nogle gange være udfordret af.

Sådan et sted elsker Michael at komme ud til. Her føler han, at kan han gøre en forskel og komme med konkret sparring til de frivillige.

I det hele taget brænder han for at få de frivillige sat i spil, og derfor prioriterer han at køre ud og besøge klubber og kirker. På den måde oplever de frivillige, at de har en konsulent, de kan gå til.

Helhedstænkende

Michael Nørgaard har været med til at sætte gang i initiativet Break, en klubform, der er et samarbejde på tværs af de to organisationer, DFS og Indre Missions Ungdom. Break har som mål at klæde de frivillige i junior- og teenarbejdet på til opgaven og inspirere dem til at gøre overgangen fra junior til teen god.

Dette med at tænke ting i deres helhed er et kendetegn for Michael.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der er mange måder at lette overgangen mellem junior- og teenklubben og gøre det interessant, så juniorerne ikke vælger det kristne fællesskab fra, siger konsulenten. Break er en meget konkret måde at gøre det på.

Ungledertræning

Michael er som konsulent i DFS ansvarlig for Sjælland, Lolland og Falster – bortset fra Hovedstadsområdet, hvor en kollega arbejder. I sit eget område er han knyttet til forskellige lejre, bl.a. Havnsølejren, Søndagsskoleborgen Feddet og en lejr på Nordsjællands Efterskole. Særligt på lejrene er der mange unge ledere, der selv ofte har været glade brugere af lejrene som børn.

Disse unge ledere ligger meget på Michaels hjerte. Derfor er han også involveret i og underviser på Ungledertræning på Sjælland. Her udklækkes kommende ledere til de lejre og klubber, som Michael kører rundt til og hjælper.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Uddannet pædagog

Michael har tidligere arbejdet på Kristelig Handicapforenings bofællesskab Elmebo i Slagelse. Han er uddannet pædagog og har i fire år været souschef i en børnehave. I perioden 2004-2010 var han med i landsudvalget, DFS’ bestyrelse.

Han voksede op i midtjyske Brande og sønderjyske Hoptrup lidt syd for Haderslev. Han har siden 1998 boet på Sjælland. Siden 2005 har han boet i Sørbymagle ved Slagelse sammen med sin kone, Ida, og parrets tre børn på hhv. 8, 11 og 14 år.

I fritiden kan Michael godt lide at bruge sine hænder. Han har brugt en del tid på at renovere familiens hus, men han nyder også at spille musik og spiller både guitar og trommer.