Mystisk ansigt på Klippemoskéen

Hvad ser du på denne marmorfrise på den verdensberømte Klippemoské i Jerusalem?

Mens alle de andre marmorfriser er neutrale, er et ret tydeligt billedede gennem århundreder trådt frem på denne store frise.

I september fik jeg lov at besøge Tempelpladsen. Det er her, muslimerne har opført to store moskéer ovenpå ruinerne af det jødiske tempel, som romerne ødelagde i år 70.

Vestmuren af det gamle tempel findes endnu synlig som Grædemuren. Og mange jøder føler det dybt uretfærdigt, at muslimerne regerer over jødernes helligste sted. Mange mener også, at der her vil blive bygget et tredje tempel, som nogle profetier i Bibelen kunne tyde på. Men forudsigelserne kan også fortolkes, som om der er tale om et åndeligt tempel, Jesus, eller det ny Jerusalem.

Mens vi gik rundt på den store, næsten mennesketomme tempelplads, viste en Jerusalems-kender mig en frise og spurgte, hvad jeg så. Det gav næsten et gip i mig, da jeg straks fik øje på et – djævleansigt.
Ingen kan forklare, hvordan dette fæle ansigt er opstået. Det er ikke malet på, og jeg har ikke ændret på billedet, som jeg tog med min iPhone.