Nigeria: Terrorister truer med at henrette flere kristne piger

Den kidnappede 15-årige Leah Sharibu har nægtet at frasige sig troen på Kristus. Nu truer den islamistiske terrorgruppe Boko Haram med at dræbe hende, ligesom de dræbte en 25-årig jordemoder fra Røde Kors den 16. september.

Forældrene til Leah Sharibu gør endnu et forsøg på at få hjælp til at redde datteren fra den henrettelse, som Boko Haram truer med.

Både Leah Sharibu og en ung jordemoder ved navn Saifura Khorsa nærmer sig den 30 dages frist, som terroristerne har fastsat.

”Vi forudser med rædsel, at hun og andre piger og kvinder sammen med hende bliver ført ud foran den jihadiske henrettelsespeloton – eller det, der er værre,” siger lederen af Save the Persecuted Christians, Dede Laugesen, ifølge The Christian Post.

– Ved man det i resten af verden? Er de ligeglade? Hvor er protesterne på vegne af Saifura og Leah og alle de andre kvinder og piger sammen med dem? spørger Laugesen.

Den 16. september udsendte terrorgruppen en video med henrettelsen af en 25-årig jordemoder udsendt af Int. Røde Kors.Terroristerne advarede om, at ”den anden sygeplejerske og jordemoder vil blive henrettet på lignende måde i løbet af en måned sammen med Leah Sharibu.”

Kristne grupper verden over kæmper for løsladelse af Leah Sharibu, som blev kidnappet i februar. Samtidig klager Leahs forældre og mange andre i Nigeria over regeringens manglende indsats for at beskytte landets kristne mod Boko Haram.