Nordkoreanske kristne takker for indsmuglet medicin

Dansk Europamissions givere har siden 2010 været med til at sikre, at der smugles medicin ind til forfulgte kristne i Nordkorea. Sundhedssituationen i landet er fortsat katastrofal, idet der mangler både medicin og udstyr i sundhedssystemet.

Det skønnes, at der er 100.000 undergrundskristne i Nordkorea. Mange af disse er fanget i de berygtede kz-lejre, der beskrives som værre end Hitlers. Flere bøger dokumenterer, hvordan kristne lider martyrdøden, ufødte børn tvangsaborteres, og vagter fx tisser på fangerne. Det skriver Dansk Europamission, som modtager takkebreve fra nordkoreanske kristne.

”Vi takker jer og giverne i Kristus for jeres omsorg for kirken i xx-regionen [af sikkerhedshensyn nævnes regionen ikke] i Nordkorea. Både fysisk og åndeligt løfter I os op med jeres kærlige hænder…

Den økonomiske situation i Nordkorea er blevet værre og værre, siden Kina besluttede at boykotte nordkoreansk kuleksport [i 2017, red.]. De fleste af borgerne har ikke råd til at spise ris, men har begrænsede rationer af majspulversuppe blandet med tørrede grønne radiser, kartofler og hvide radiser.

Det værste i Nordkorea er manglen på medicin og underernæringen. Det er kritisk, særligt for nyfødte, børn og ældre,” skriver en af modtagerne.

En anden skriver: ”Vi takker vor Gud Fader, som beskytter vores nordkoreanske troende i Hxx-provinsen i denne ørkenlignende verden, og giver os det åndelige brød fra himlen og levende vand fra klippen, så vores kirkes troende i Hxx-provinsen fortsat kan gå fremad, skridt for skridt, på grund af hans forunderlige nåde.

Vi modtog sikkert xx, xx, xx [nævnes ikke af sikkerhedshensyn] og medicin, som blev leveret af kurererne, der rejste langt uden at klage.

Jeg vil slutte brevet nu, i bønnen om, at Gud vil udgyde sine velsignelser og sin nåde over dig og alle støtter, der beder og giver økonomisk hjælp til vores nordkoreanske troende i Hxx-provinsen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: