Australien: Tidligere ateist døbt som 85-årig i katolsk kirke

Tidligere generalguvernør Bill Hayden var erklæret ateist, indtil han fik et slagtilfælde i 2014. Han blev døbt den 9. september i år.

Den tidligere generalguvernør Bill Hayden var kendt som ateist gennem hele sit liv. Men for nylig gav den 85-årige sit liv til Jesus og blev døbt i den katolske kirke, skriver Christian Post.

Bill Hayden var leder af Laborpartiet og kendt for sin ateisme. Som generalguvernør skulle han have været øverste leder for spejderne i Australien. Men han erklærede i 1989, at spejderløftet, som taler om at ”gøre mit bedste for at gøre min pligt overfor Gud”, stred imod hans overbevisninger.

Den tidligere politiker oplevede dog et vendepunkt i forbindelse med et slagtilfælde i 2014. På hospitalet blev han overbevist om, at Gud findes, blandt andet gennem en nu 93-årig nonnes vidnesbyrd.

Nonnen, Sister of Mercy Angela Mary Doyle, havde besøgt ham på hospitalet, og Bill Hayden fortæller, at han altid ”følte sig omfavnet og elsket gennem hendes kristne eksempel”.

Ifølge The Catholic Leader blev Hayden døbt i St. Mary’s Church nær Brisbane den 9. september. Han udtalte ved denne anledning: ”Det varede for længe. Fra nu af vil jeg være helhjertet. Fra i dag vil jeg stå inde for Gud”.