Saudiernes ”troværdighed”

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved

Jeg havde engang en bekendt, som havde været missionær i et arabisk land i Afrika og var kendt med arabisk sprog og kultur. Han påstod, at arabere uden at rødme ikke viger tilbage for at lyve overfor udenforstående, dvs. os ”vantro”.

Jeg véd ikke, om det er rigtigt, men jeg blev mindet herom, da vi for åben skærm så, hvordan Trump tilsyneladende lapper saudiernes forklaringer (læs: løgnehistorier) i sig angående det brutale mord på Jamal Kashoogi. Altsammen pga. den rekordstore milliardkontrakt, Trump, som den dygtige sælger han er, indgik om våbeneksport til det korrupte kongerige.

Vor statsminister véd udmærket besked, men er af handelspolitiske hensyn blød i knæene.

Kristendommen er ellers indskrevet i regeringsgrundlaget, og den forpligter til ikke blot at tale sandt, men også til ikke at have del i mørkets gerninger, som der står i Bibelen.

Som gammel sælger forstår jeg godt Trump. Hvem ønsker at tabe på gulvet en milliardkontrakt, måske den største enkelthandel nogensinde? Det vil gøre ondt, men ”hvad gavner det et menneske, at han vinder den hele verden, men må bøde med sin sjæl?” (Mt. 16:26)