Adventskalender gør julens evangelium konkret

Adventskalenderen fortæller om Jesu fødsel men også om børn på flugt, fattigdom, nødhjælp og nyt håb. Kalenderen kan fås hos Mission Øst.

Den kristne hjælpeorganisation Mission Øst tilbyder undervisningsmateriale til kirker landet over. Oplæg, leg og spil kæder julens budskab sammen med fattiges vilkår i dag.

Mission Øst har udarbejdet en adventskalender, som kæder juleevangeliet sammen med børns virkelighed i en kaotisk verden, hvor fjernsyn og sociale medier bringer menneskers nød helt ind børneværelset.

Kalenderen består af et oplæg til hver søndag i advent – hver gang med inspiration til leg, spil, konkurrencer og gode samtaler om, hvad barnet og familierne konkret kan gøre for at hjælpe mennesker i nød.

Emnerne er i tråd med det, der skete med Jesus, da han blev født i Betlehem:

1. søndag i advent handler om børn på flugt, 2. søndag om fattigdom, 3. søndag om forandring og til sidst 4. søndag i advent om håb.

– Det er et fleksibelt materiale, der både kan bruges som inspiration til et indslag i selve gudstjenesten og foldes ud til oplæg og aktiviteter i en ’børnekirke’ under gudstjenesten, fortæller Susanne Madsen fra Mission Øst.

Adventskalenderen er gratis og fås sammen med supplerende foldere og blade ved henvendelse til Mission Øst.