Asia Bibi endelig løsladt efter otte år på dødsgangen

Endelig frifundet: Asia Bibi blev i 2010 dømt til døden for at have fornærmet islams profet Muhammed. Det hele startede, da hendes muslimske arbejdskolleger kritiserede hende for at have drukket vand fra samme brønd som de selv.

Den kristne pakistanske kvinde Asia Bibi, som er mor til fem, er blevet beordret løsladt efter næsten et årti på dødsgangen.

I 2010 blev Asia Bibi anklaget af nogle nabokvinder, efter at hun som kristen havde ”forurenet” deres brønd ved at drikke fra den. Da Bibi fremhævede Jesus på bekostning af Muhammed, blev hun fængslet og dømt til døden ved hængning. Nu har Pakistans øverste domstol omstødt dødsstraffen og beordret hende løsladt.

Selv om hun nu er blevet frikendt, er hun dog ikke automatisk i sikkerhed. Der er frygt for store protester i det islamistiske Pakistan. Tidligere er to politikere, som havde kæmpet for hendes frikendelse, blevet dræbt.

Asia Bibi dødsdom i 2010 skyldes Pakistans hårde blasfemilovgivning, som mange muslimer bruger, hvis de har noget imod personer i det kristne mindretal. En uge efter episoden ved brønden blev Bibi overfaldet af en gruppe og tæsket for sine ord. Hun kom derefter i fængsel og blev senere dømt til døden ved hængning.