Blå Kors åbner ny alkohol- rådgivning i Albertslund

Blå Kors åbnede i onsdags et nyt rådgivnings- og behandlingscenter for alkoholmisbrugere i Albertslund. Det skyldes, at Blå Kors’ behandlingscenter i nabokommunen Taastrup i de senere år har mærket en stigende efterspørgsel på behandling og i perioder har haft svært ved at optage flere.

”Vi tror ikke, der er flere mennesker med alkoholproblemer end tidligere. Til gengæld oplever vi en tendens til, at det er blevet mindre tabu at søge hjælp”, siger souschef Lars Utzon fra Blå Kors’ behandlingscenter i Taastrup, som den nye rådgivning i Albertslund Centret hører under. Cirka 500 mennesker er i alkoholbehandling i Taastrup om året.

Ifølge lovgivningen har alle ret til gratis og anonym alkoholbehandling, og man skal være i gang med behandlingen senest 14 dage efter, man har henvendt sig.

”Det er i forvejen kun en meget lille del af de mennesker, der har brug for alkoholbehandling, som søger hjælp. Derfor synes vi, det er utroligt vigtigt, at de mennesker, som søger hjælp, kan få det. Og nu kan vi i hvert fald hjælpe lidt flere,” siger Lars Utzon.