KD: Danmark bør give asyl til dødsdømt kvinde

Den kristne Asia Bibi er frifundet, men stadig i livsfare fra islamister i Pakistan.

– Danmark bør tage ansvar og lægge pres på Pakistan, mener KDs landsformand Stig Grenov.
Foto: Peter Dahlerup.

Danmark bør give asyl til den kristne pakistanske kvinde, Asia Bibi, som efter otte års fængsel med en dødsdom hængende over hovedet blev benådet i Pakistan, mener Kristendemokraterne, som også vil give asyl til hendes pakistanske familie.

Sidste søndag fortalte Udfordringen om kvinden, som oprindeligt blev dømt til hængning for at spotte profeten Muhammed, efter at hun havde nægtet at konvertere til islam.

Den pakistanske højesteret løslod efter otte års fængsel Asia Bibi på grund af mangel på beviser. Det udløste masseoptøjer flere steder i det muslimske Pakistan, og Asia Bibi måtte selv gå under jorden. De muslimske protestanter har bl.a. krævet dødsdom over højesteretsdommerne og over den advokat, Saiful Malook, der modigt påtog sig at forsvare hende. Han er nu flygtet til Europa.

Stig Grenov, partiformand for Kristendemokraterne, mener, at Danmark både selvstændigt og gennem EU bør lægge pres på Pakistans regering.

– De skal beskytte den kristne minoritet og give den berørte kvinde tilladelse til at rejse til Danmark med familien, siger Stig Grenov og tilføjer, at KD vil bekæmpe ekstremismen, hvor den findes – nationalt som internationalt.

Han ser ”med afsky” på de britiske tilstande, hvor myndighederne har afvist at tage imod Asia Bibi af frygt for ballade blandt rabiate, britiske muslimer.

– Hvis Danmark er et kristent land, sådan som det er nævnt i regeringsgrundlaget, må udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) tage ansvar, siger Stig Grenov.